Harjuniemi jatkaa Rakennusliiton johdossa

Rakennusliiton puheenjohtajana jatkava Matti Harjuniemi muistutti liittokokouksen avauspuheenvuorossa, että liitto on tehnyt Rakennusteollisuus RT:n ja SAK:n kanssa melkoisesti hommia viestiessään päättäjille infrahankkeista.
23.05.2015 17:44 karhu admin
Matti Harjuniemi ja Kyösti Suokas jatkavat Rakennusliiton johdossa seuraavan liittokokouskauden.

− Tarjolla on lukuisia rahallisesti kannattavia ja kansantalouteen potkua tuovia infrahankkeita. Ne sysäisivät liikkeelle myös kaivattua asuntotuotantoa. Asuntorakentaminenhan on nostettava vähintään vuosittaisen 35 000 asuntoaloituksen tasolle. Maa nousee rakentamalla, suuntasi Harjuniemi viestinsä hallitusneuvottelijoille.

Useissa liittokokouksen puheenvuoroissa korostettiin demokratian ja päätöksen teon läpinäkyvyyden merkitystä liiton toiminnassa. Demokratian osoituksena kokousväki halusi myös äänestää puheenjohtajasta, vaikka lopputulos oli tiedossa.

Harjuniemen vastaehdokkaana ollut Jari Jääskeläinen totesi yleiskeskustelun puheenvuorossa, että henkilövalinnoista on aina hyvä äänestää. Äänestystulos oli Harjuniemi 189 − Jääskeläinen 25 ääntä.

− Selvä voitto antaa hyvän selkänojan puheenjohtajalle. Se myös lujittaa Rakennusliittoa, arvioi Jääskeläinen.

Liiton varapuheenjohtajaksi valittiin Kyösti Suokas.

Johanna Elonen vaati liittonsa päätöksentekoon avoimuutta ja muistutti, että liitto on demokraattinen kansalaisjärjestö. Hän myös valitti, että pojat ovat pelanneet naisia ulos hallituksesta. Naiskiintiö on muka täysi.

− Pitää osata luopua kabinettipolitiikasta. Nyt rakennetaan Rakennusliiton tulevaisuus, Elonen muistutti.

Enemmät äänestykset kokous torjui koeäänestyksellä. Punaiset liput nostivat esille ne 167, joiden mukaan liittokokous ei halua muuttaa alueelta tulleita esityksiä. 35 edustajaa olisi halunnut muuttaa.

Lisäksi useissa puheenvuoroissa arvioitiin uusi keskusjärjestö tarpeelliseksi. Kuitenkin kokousedustajat korostivat, ettei liittojen itsenäisyyttä saa vaarantaa.

Aino Pietarinen

Yleiskeskustelusta juttua seuraavassa Palkkatyöläisessä

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.