Hallitus kyykyttää työttömiä

SAK arvostelee ankarasti hallituksen ratkaisua kajota ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.
26.03.2014 00:51
SAK

Työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen painottaa, että hallituksen kehysriihen päätös 50 miljoonan euron leikkauksesta kohdistuu työmarkkinoilla heikoimmassa asemassa oleviin.

–  Ei ole oikein, että työpaikkansa menettäneet joutuvat kantamaan taakkaa valtiontalouden sopeutuksesta.

SAK kummeksuu työttömyysturvan leikkaamista myös, koska työmarkkinaratkaisun yhteydessä hallitus sitoutui työttömyysturvan uudistamiseen. Vuoden alusta voimaan tullut uudistus kohensi työttömien asemaa.

Tukiainen arvosteleekin hallitusta tempoiluista, joka uhkaa hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen yhteistyön uskottavuutta.

– Järjestöt saavat neuvotella, mutta lopputulos on ennalta määrätty. Tällainen toiminta ei ole omiaan vahvistamaan käsitystä hallituksesta sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäjänä.

Alkavissa neuvotteluissa SAK tavoittelee työttömyysturvasta riittävän oikeudenmukaista ratkaisua, jolla hallituksen päätöksen haitalliset vaikutukset jäisivät mahdollisimman pieniksi.

Työllisyyttä edistävänä päätöksenä SAK kiittää 600 miljoonan euron kasvupakettia, jossa tälle ja ensi vuodelle suunnataan rahoitusta muun muassa asuntoinvestointeihin ja yritysrahoitukseen. Myös periaatepäätös Pisara-radasta ja 50 miljoonaa euroa liikennehankkeisiin saavat kiitosta SAK:lta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.