Haitilainen ay-johtaja havittelee ammatillista koulutusta jälleenrakennuksen avuksi

04.02.2010 16:47
SAK
CTH:n pääsihteeri Loulou Cherry. Kuva: ITUC

Lukuisat ay-järjestöt eri puolilta maailmaa ovat tehneet lahjoituksia maanjäristyksestä kärsivien haitilaisten hyväksi. Kansainvälinen ay-liike on kanavoinut avustuksia Haitin naapurimaan Dominikaanisen tasavallan ammatillisten keskusjärjestöjen CASC:n, CNTD:n ja CNUS:n kautta.

- Pian maanjäristyksen jälkeen niiden lähettämät lääkärit ja ambulanssit olivat kansalaistemme apuna, Haitin ammatillisen keskusjärjestön CTH:n pääsihteeri Loulou Cherry kertoo Ay-liikkeen maailmanjärjestön ITUCin keskiviikkona julkaisemassa haastattelussa.

Pääkaupungissa Port-au-Princessä CTH:n keskustoimiston rakennus vaurioitui maanjäristyksessä niin pahasti, että sen käyttäminen olisi hengenvaarallista. Järjestön toimintaa johdetaan nyt käyttökelpoisena säilyneestä CTH:n toimintakeskuksesta Inafosista käsin.

Pääsihteeri Cherryn mukaan CTH suunnittelee jälleenrakentamista ja työllisyyttä palvelevan ammatillisen koulutuksen järjestämistä Inafosissa. Hän odottaa asiassa läheistä yhteistyötä ITUCin sekä Kansainvälisen työjärjestön ILOn kanssa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.