Festivaalin humussa työsuhdeneuvontaa maahanmuuttajille

SAK on mukana Maailma kylässä –festivaaleilla 28.–29.5. Helsingissä. Järjestön juhlateltassa jaetaan maahanmuuttajille tietoa työelämästä ja mainostetaan ammattiliittoja. Lisäksi festivaaleilla esitellään SAK:n maahanmuuttajien maksutonta työsuhdeneuvontapalvelua.
26.05.2016 11:46
SAK
Teho Majamäen Travelogue Ensemble esiintyy sunnuntaina Savanni-lavalla.

– Toivomme maahanmuuttajien tulevan rohkeasti kyselemään työelämään liittyvistä asioista. Kysyjän ei tarvitse olla ammattiliiton jäsen saadakseen neuvoja, SAK:n maahanmuuttoasioiden asiantuntija Eve Kyntäjä toteaa.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvontaa antaa puhelimitse ja sähköpostitse SAK:n lakimies Anna-Liisa Häkkinen, joka myös festivaaleilla vastaa työelämää koskeviin kysymyksiin.

SAK jakaa Maailma kylässä –festivaaleilla myös ammattiliittoon liittymistä mainostavia esitteitä, joita on painettu 11 kielelle. SAK:n verkkosivuilla tarjotaan työelämätietoa useilla eri kielillä, muun muassa thaiksi ja somaliksi.

Tempausta on ollut suunnittelemassa maahanmuuttopoliittinen työryhmä, johon kuuluu edustajia SAK:laisista liitoista.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta on auki maanantaista torstaihin klo 9–11 ja 12–15. Puhelinnumero on 0800 414 004. Neuvontaa saa myös sähköpostitse osoitteesta workinfinland@sak.fi.

Onnenpyörä vie uuteen ammattiin

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK tuo festivaaleille onnenpyörän, jolla jokainen telttaan tulija arpoo itselleen ammatin ja asemamaan. Tuloksen perusteella kukin menee arvottua ammattia esittelevälle liiton osastolle.

– Voi siis joutua terveysasemalle Filippiineillä tai vaikkapa kuorma-auton rattiin Länsi-Afrikassa, viestintäpäällikkö Jukka Pääkkönen SASKista kertoo.

SASKin ja SAK:n lisäksi paikalla on viisi SAK:n, kaksi STTK:n ja viisi Akavan ammattiliittoa.

Tänä vuonna Maailma kylässä -festivaalin teemana on oikeudenmukaisuus. Maantieteellisenä teemana on Aasia.

Maksuttoman tapahtuman järjestää Kepa ry.

Aistien tapahtuma

Maailma kylässä tarjoilee paitsi kansainvälistä musiikkia myös kansainvälistä ruokaa. Kasvisruokailijoille on omat herkkunsa, mutta esimerkiksi samosat ja dumplingit, papu- ja banaaniruoat, maapähkinävoikeitto, falafelit ja artesaanijäätelö maistuvat kaikelle festariväelle.

Teemamaanosa Aasia tuo festivaaleille muun muassa korealaisen Idiotapen, joka soittaa elektrorockia. Brittiläisen Asian Dub Foundationin juuret ovat Intiassa ja Pakistanissa. Yhtye sekoittaa musiikkityylejä rapcoresta hiphoppiin ja junglesta bhangraan.

Ruotsalainen hiphop-yhtye Looptroop Rockers ja Scandinavian Music Group Suomesta tuovat tervehdyksen pohjoismaista. Myös Teho Majamäen Travelogue Ensemble on kotimaisin voimin tuotettua musiikkia, mutta perustuu Majamäen lukuisiin eksottisiin matkoihin maailmalla.

Afrikkalaista musiikkia esittää ES-OW and the Ridial Band. Mongolialainen Tulegur yhdistää rockin ja perinteisen kurkkulaulun paimentolaisrockiksi.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.