Eurooppalaisen ay-liikkeen kattojärjestö 40 vuotta

Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö EAY juhlisti 40-vuotista historiaansa eilen maanantaina juhlakokouksessa Madridissa. Järjestö perustettiin 7. helmikuuta 1973. SAK liittyi EAY:n jäseneksi seuraavana vuonna.
29.01.2013 09:53
SAK
EAY:n pääsihteeri Bernadette Ségol julkistaa uuden tunnuksen

Juhlakokouksen yhteydessä EAY:n pääsihteeri Bernadette Ségol julkisti EAY:n uuden tunnuksen. Tunnus muodostuu järjestön englannin- ja ranskankielisten nimien yhdistelmästä (European Trade Union Confederation ETUC – Confédération européenne des syndicats CES).

EAY edustaa Euroopan tason työmarkkinaneuvotteluissa eurooppalaista ay-liikettä. Se myös pyrkii vaikuttamaan Euroopan komission, parlamentin ja neuvoston päätöksentekoon sekä varmistamaan ay-liikkeen edustajien mukanaolon EU:n erilaisissa neuvoa-antavissa elimissä.

EAY edustaa noin 60 miljoonaa palkansaajaa. Sen jäsenenä on 85 kansallista keskusjärjestöä 36 Euroopan maasta sekä 10 toimialakohtaista eurooppalaista ammattisihteeristöä. Suomesta järjestön jäseniä ovat SAK:n lisäksi STTK ja Akava. EAY:n toimipaikka on Brysselissä.

Video EAY:n uuden tunnuksen tarinasta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.