Eurooppa stressaa töissä

Neljä kymmenestä eurooppalaisesta työntekijästä kokee, ettei työpaikalla osata käsitellä stressiä ja kiirettä oikein. Nyt stressiä nujerretaan myös EU-kampanjalla.
10.04.2014 13:22
SAK
Terveellinen työ -kampanjan virallinen avaustilaisuus pidettiin 7.huhtikuuta Brysselissä.

Kärsitkö työperäisistä stressistä vain kampaileeko kollegasi ongelman kanssa? Et ole asian kanssa yksin. Yli puolet eurooppalaisista työntekijöistä kokee työperäisen stressin olevan yleistä omalla työpaikallaan.

Tieto selviää Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston vuonna 2013 tekemästä tutkimuksesta. Nyt tilannetta halutaan helpottaa kaksi vuotta kestävällä Terveellinen työ -kampanjalla, jonka teemana on työperäisen stressin ja muiden psykososiaalisten riskien hallinta.

– EU:n laajuinen kampanja on paikallaan. Nykypäivän työelämän epävarmuus, henkilöstön vähyys ja väkivallanuhka lisäävät stressioireita, toteaa SAK:n työympäristöasiantuntija Raili Perimäki.

Hyvät käytännöt kiertämään

Psykosiallinen kuormitus on yksi työterveys- ja työturvallisuusriskeistä ja sitä ilmenee kaikilla työpaikoilla. Riskejä voi ehkäistä onnistuneesti työnantajan sekä työntekijän yhteistyöllä.

– Hyvä työnsuunnittelu ja sujuva esimiestyö ennaltaehkäisevät psykososiaalista kuormittumista työssä.

Kampanjan aikana työntekijöille ja työnantajille on tarjolla tukea ja ohjausta riskien hallinnassa. Tarkoitus on edistää käyttökelpoisten menetelmien ja hyvien käytäntöjen tunnettavuutta eurooppalaisilla työpaikoilla.

Suomenkielisiltä kampanjasivuilta löytyy muun muassa perustietoa työperäisestä stressistä.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.