Euroopan työmarkkinajärjestöt vaativat vahvempaa roolia taloushallinnossa

Työmarkkinoiden vuoropuhelu on järjestöjen mukaan olennainen osa eurooppalaista yhteiskuntamallia ja demokratiaa.
25.10.2013 09:45
SAK
SAK:n kansainvälisten asioiden asiantuntija Pekka Ristelä

Euroopan tason työntekijä- ja työnantajajärjestöt vaativat yhteisessä kannanotossaan työmarkkinaosapuolille vahvempaa roolia unionin taloushallinnossa.

Järjestöjen mukaan työmarkkinaosapuolten vuoropuhelu edistää Euroopan talouden ja työllisyyden vahvistumista. Osapuolet voivat myös tukea yhteiskunnallisten uudistusten onnistumista ja tuoda päätöksentekoon tietoa eri ratkaisujen vaikutuksista.

Työmarkkinajärjestöt haluavat tulla kuulluiksi EU:n taloushallinnon vuosittaisen ohjausjakson eri vaiheissa sekä kansallisella tasolla että EU-tasolla.

– Järjestöjen näkemykset tulisi myös liittää osaksi taloushallinnon keskeisiä asiakirjoja, kuten komission vuotuista kasvuselvitystä ja jäsenmaiden kansallisia uudistusohjelmia, sanoo SAK:n kansainvälisten asioiden asiantuntija Pekka Ristelä.

EU ei määrittele palkkoja

Palkkojen osalta työmarkkinaosapuolet korostavat kansallisten järjestelmien eroja ja työmarkkinaosapuolten autonomiaa. EU:lla ei ole toimivaltaa palkkojen määrittelyssä.

Työmarkkinajärjestöt esittivät kannanottonsa Eurooppa-neuvoston yhteydessä järjestettävässä kolmikantahuippukokouksessa Brysselissä 24. lokakuuta.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.