Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Euroopan komissio palkitsi SAK…

Uutinen

Euroopan komissio palkitsi SAK:n Tallinnan infopisteen

Tallinnan infopisteen projektipäällikkö Eve Kyntäjä (vas.) sekä infopisteen konsultit Marje Soon ja Kalev Liibert

SAK:n Tallinnassa toimiva Suomen työelämän infopiste on saanut Euroopan komissiolta liikkuvuuden teemavuoden palkinnon. Palkinto luovutettiin eilen teemavuoden päätöskonferenssissa Ranskan Lillessä.

European Workers&#;8217 Mobility Award -palkinnot jaettiin toimijoille, jotka ovat vuoden 2006 aikana merkittävästi edistäneet työntekijöiden liikkuvuutta. Palkitut toimijat ovat tuoneet esiin todellisia etuja ja haasteita, joita ulkomailla työskentelemiseen tai työpaikan vaihtamiseen liittyy. Komission mukaan palkittujen tahojen saavutukset eurooppalaisten, kansallisten, alueellisten, paikallisten ja rajatylittävien käytäntöjen luomiseksi ovat olleet huomattavia.

– Palkinto on osoitus vuosia jatkuneen työn merkityksestä. Oikeaa ja objektiivista tietoa välittämällä olemme voineet ennaltaehkäistä monia mahdollisia ongelmia esimerkiksi työehtodumppaukseen ja harmaaseen talouteen liittyen. Lisäksi infopisteessä on jaettu tietoa järjestäytymisen merkityksestä, toteaa hanketta käynnistämässä ollut SAK:n johtaja Matti Tukiainen.

Komissio jakoi yhteensä kymmenen tunnustusta. SAK:n Tallinnan infopiste sai palkinnon organisaatioiden, laitosten ja yhdistysten sarjassa.

Palkintoa haki yli 50 ehdokasta 25 maasta. Hakijoiden joukossa oli toimijoita niin EU-maista, hakijamaista kuin EFTA-maista. SAK:n palkinnon vastaanottanut Tallinnan infopisteen projektipäällikkö Eve Kyntäjä piti päätöskonferenssissa myös alustuksen ay-liikkeen roolista ulkomaalaisten työntekijöiden kotouttamisessa ja infopiste-projektin haasteista.

Lisätiedot

Projektipäällikkö Eve Kyntäjä, puh. 0400 513 162

***

SAK perusti infopisteen Tallinnaan vuoden 2002 lopussa. Infopiste perustettiin alkuun noin kaksivuotisena määräaikaisena kokeiluna. Määräaikaiseen hankkeeseen saatiin myös EU-tukea. Palvelupisteen toimintaa on päätetty jatkaa SAK:n, eräiden SAK:n jäsenliittojen ja Toimihenkilöunionin rahoituksella vuoden 2008 loppuun.

Infopisteen toiminnasta on saatu erittäin hyviä kokemuksia. Siellä on vieraillut noin 7000 suomalaiseen työelämään liittyvistä kysymyksistä kiinnostunutta. Lisäksi pisteeseen on tullut noin 5000 yhteydenottoa puhelimitse ja sähköpostilla.

Suomen työelämän infopisteen tehtävänä on neuvoa Suomessa työskentelyyn liittyvissä kysymyksissä. Oikean tiedon saanti omalla äidinkielellä – viroksi ja venäjäksi – ehkäisee ennalta väärinkäsityksiä ja ongelmatilanteita, joita Suomessa työskennellessä saattaa eteen tulla. Infopisteessä annetaan perustietoa suomalaisesta työmarkkinajärjestelmästä, palkkatasosta, verotuksesta, työehdoista, työsuojelusta ja ammattiliittojen tarjoamista palveluista. Infopiste järjestää myös seminaareja ja infopäiviä ajankohtaisista aiheista.

www.sak.fi/tallinn