Euroopan ammattiyhdistysliike vaatii työtä nuorille

Nuorten työllisyys ja koulutusmahdollisuudet ovat tänään vietettävän Euroopan ay-liikkeen kattojärjestön EAY:n toimintapäivän teemana. EAY vaatii työtä ja koulutuspaikkoja nuorille ja haluaa kiinnittää huomiota siihen, että nuorisotyöttömyys on paheneva ongelma ympäri Eurooppaa. Nuoret ovat muita ikäryhmiä alttiimpia työttömyydelle. Nuoret myös tekevät pätkätöitä muita enemmän, EAY muistuttaa.
14.03.2013 09:24
SAK
EAY järjestää vuosittain toimintapäiviä. Kuva on vuodelta 2011.

SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela sanoo, että koulutus ja kunnossa olevat nuorten tukiverkot ovat tärkeimmät asiat, jos nuorten työllisyydestä halutaan pitää huolta.

– Nuoret, joilla ei ole tutkintoa, ovat suurimmassa vaarassa pudota yhteiskunnan kelkasta. Siksi on tärkeää, että yhteiskunta tarjoaa nuorille korkeatasoista koulutusta lähtötilanteesta huolimatta.

Nuorisotakuu, jossa tarjotaan koulutusta, työtä tai harjoittelupaikka kaikille alle 25-vuotiaille nuorille, tuli Suomessa voimaan tämän vuoden alussa. Parhaillaan EU-tasolla käydään neuvotteluja eurooppalaisen nuorisotakuun toteuttamisesta.

Tatu Tuomela korostaa, että nuorten työllistämiseen ja tukemiseen tarvitaan myös paikallista toimintaa. Kaupungit ja kunnat voivat tehdä halutessaan paljon, että yksikään nuori ei syrjäytyisi.

Mielenosoitus Brysselissä

EAY järjestää tänään Brysselissä mielenosoituksen, jolla vastustetaan EU:n liian kireää säästöpolitiikkaa talouskriisissä ja vaaditaan töitä nuorille. Tänään Brysselissä alkaa myös kaksipäiväinen EU-maiden johtajien huippukokous.

Tietoa päivän teemasta ja tapahtumista sekä EAY:n pääsihteerin Bernadette Ségolin videokannanotto.

 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.