EU:n jatkettava työsuojelun kehittämistä

SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Katja Lehto-Komulainen torjuu työntekijöiden aseman heikentämisen EU-lainsäädännön yksinkertaistamisen ja byrokratian karsimisen varjolla. Muun muassa työsuojelulainsäädännön kehittäminen uhkaa pysähtyä.
29.10.2013 09:12
SAK

Komissiolla on parhaillaan käynnissä hanke, jossa tavoitteena on lainsäädännön yksinkertaistaminen ja hallinnon keventäminen. Vaikka tavoite on kannatettava, siinä on Katja Lehto-Komulaisen mukaan piirteitä, joita ei voi hyväksyä.

– Vaarana on, että työntekijöiden oikeudet ja työsuojelu heikkenevät, jos komission esitykset toteutuvat.

Palkansaajajärjestöt SAK, STTK ja Akava ovat lähestyneet asiassa kirjeellä pääministeri Jyrki Kataista ja ilmaisseet huolensa työntekijöiden suojelun heikkenemisestä.

Komission esitys merkitsisi Lehto-Komulaisen mukaan muun muassa EU:n työsuojelulainsäädännön kehittämisen pysäyttämistä ja pk-yritysten vapauttamista osasta työelämän säädöksiä, mikä asettaisi työntekijät eriarvoiseen asemaan ja vääristäisi kilpailua.

Komissio haluaa ottaa tarkasteltavaksi myös vuokratyödirektiivin sekä osa-aikatyötä ja määräaikaista työtä koskevat vähimmäisdirektiivit.

– Direktiivien tasoa ei pidä heikentää byrokratian keventämisen varjolla, Katja Lehto-Komulainen varoittaa ja muistuttaa, että EU:n perussopimuksen mukaan työmarkkinajärjestöjä on kuultava työelämää koskevassa lainsäädännössä.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.