EU tarvitsee kestävää kasvua ja laadukkaita työpaikkoja

Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö EAY linjaa Euroopan unionille uutta suuntaa ja ulospääsyä kriisistä. Lyhytkestoisten elvytyspakettien sijasta nyt halutaan investoida tulevaisuuden uskoon Euroopassa.
29.01.2014 13:12
SAK

– Jäsenmailta tarvitaan investointeja kunnon työpaikkoihin, kestävään teollisuuspolitiikkaan ja liikenneverkkoon sekä infrastruktuuriin, toteaa SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Katja Lehto-Komulainen.

Uusi tie Euroopalle -kampanjalla EAY haluaa ilmaista huolensa myös sosiaalisesta eriarvoisuudesta ja nuorisotyöttömyyden lisääntymisestä Euroopassa.

– Työttömyys on hurjalla tasolla EU:n jäsenmaissa. Euroopan unionin ei pidä unohtaa, että se on perustaltaan sosiaalista edistystä ajava yhteisö. Ihmisten hyvinvoinnin tulee olla keskeisellä sijalla sen päätöksenteossa, Lehto-Komulainen painottaa.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö on Euroopan ammatillisen yhteisjärjestön EAY:n jäsen. EAY edustaa noin 60 miljoonaa palkansaajaa Euroopan tason työmarkkinaneuvotteluissa. Se pyrkii vaikuttamaan EU:n toimielinten päätöksentekoon palkansaajien näkökulmasta.

EAY:n investointisuunnitelma EU:lle: A New Path for Europe

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.