Egyptin itsenäiset ay-järjestöt järjestäytyivät keskusjärjestöksi

31.01.2011 13:07
SAK
Uutisia Suomen ulkopuolelta

Egyptissä viime vuosina syntyneet itsenäiset ay-järjestöt perustivat sunnuntaina yhteisen keskusjärjestön. Siinä on mukana muun muassa tekstiili- ja vaatetusalan, metalli-, lääke- ja kemianteollisuuden työntekijöiden sekä julkisen sektorin henkilöstön edustajia. Näin kerrotaan LabourStartin vetäjän Eric Leen julkaisemassa käännöksessä Center for Trade Union & Workers Services -keskuksen arabiankielisestä tiedotteesta.

Siinä todetaan, että itsenäisen ay-liikkeen aktiivit ovat luomassa tehtaiden ja yritysten puolustamiseksi työntekijöiden komiteoita. Tiedotteessa viitataan myös yleislakkoon, jota koskevan aloitteen julkistivat lauantaina yli kymmenen vasemmistojärjestön tiedottajat.

Uusi ammatillinen keskusjärjestö korostaa taloudellisia ja demokraattisia vaatimuksia, joita itsenäinen ay-liike on viime vuosina esittänyt ympäri Egyptiä järjestetyissä tuhansissa lakoissa, istumamielenosoituksissa ja protesteissa.

Viime vuosina Egyptin vallanpitäjät ovat koettaneet kovin ottein tukahduttaa itsenäisen ay-liikkeen nousua ja kaikkea muutakin vastarintaa. Viralliset ay-järjestöt ovat yleensä asettuneet kiistoissa yritysten johdon ja maan hallituksen puolelle.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.