Eduskunta käsittelee tänään nollatuntisopimusten kieltämistä

Nollatuntisopimusten kieltämistä tavoittelevan kansalaisaloitteen käsittely alkaa tänään torstaina eduskunnassa. Aloitteen takana on Operaatio Vakiduuni.
18.02.2016 10:00
SAK
Kansanedustajat saavat tänään käsiteltäväkseen kansalaisaloitteen nollatuntisopimusten kieltämiseksi.

Kansalaisaloitteessa lainsäädäntöä halutaan muuttaa niin, että nollatuntisopimukset kielletään ja viikoittaiseksi työajaksi määritellään vähintään 18 tuntia. Aloitteessa on jätetty mahdollisuus tätä pienempiikin tuntimääriin, jos työntekijä itse niin toivoo.

Nollatuntisopimuksissa työntekijälle ei ole määritelty mitään vähimmäistyöaikaa. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2015 tällainen työsopimus oli noin 83 000 palkansaajalla.

Nollatuntisopimukset kieltävästä kansalaisaloitteesta käydään tänään lähetekeskustelu kello 16 alkavassa eduskunnan täysistunnossa. Operaatio Vakiduunin aktiivit seuraavat lähetekeskustelua eduskunnan lehtereillä.

Lähetekeskustelusta aloite lähtee käsiteltäväksi eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaan, joka laatii siitä mietinnön tai vaihtoehtoisesti jättää sen käsittelemättä. Käsittelemättä jättäminen ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti aloitteen raukeamista.

Kansalaisaloitteen nollatuntisopimusten kieltämiseksi on allekirjoittanut 62 516 henkilöä. Eduskunnan on käsiteltävä kansalaisaloite, jos siinä on vähintään 50 000 allekirjoitusta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.