Bushin hallinto kilpailuttaa 850 000 työntekijän tehtävät

18.11.2002 12:00
SAK

Presidentti George W. Bushin hallinto päätti viime torstaina kilpailuttaa 850 000 työntekijän tehtävät. Se merkitsee valtion työpaikoilla lähes joka toisen tehtävän avaamista lähiaikoina ja tulevina vuosina yksityissektorin kilpailtavaksi. Bushin tavoitteena on panna toimeen ensi lokakuuhun mennessä vähintään 15 prosenttia kilpailuttamisohjelmasta. Aiempien kokemusten perusteella on odotettavissa, että noin puolet kilpailutettavista tehtävistä siirtyy yksityisten yritysten hoitoon.

Yhdysvaltojen ay-liike on tuoreeltaan leimannut suunnitelman keinoksi palkita Bushin ja republikaanien kalliiden vaalikampanjoiden rahoitukseen osallistuvia liikeyrityksiä. Kannanotoissaan ay-liikkeen edustajat epäilevät, että töiden mittava yksityistäminen ei johda republikaanisten päättäjien lupaamiin suuriin säästöihin, eikä palvelujen laadun paranemiseen.

Mittava kilpailuttamisohjelman rinnalla hallinto on laajentamassa turvallisuuteen liittyvää koneistoaan. Lisää työpaikkoja perustetaan muun muassa raja- ja maahanmuuttovalvontaan sekä ilmatilan ja lentokenttien tarkkailuun.

Ajankohtaista Suomen ulkopuolelta toimittanut

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.