Budjettiehdotuksen työllisyystoimet tulevat tarpeeseen

Valtiovarainministeriön budjettiehdotuksen määrärahat talouskasvun ja työllisyyden kohdentamiseksi tulevat tarpeeseen, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö arvioi.
07.08.2014 16:33
SAK
Olli Koski

– Ilahduttavaa, että vaikeassa taloustilanteessa uskalletaan investoida liikenneväyliin ja asuntoihin, SAK:n pääekonomisti Olli Koski sanoo.

Liikenneinvestointien aikaistaminen ja uusien hankkeiden käynnistäminen luovat työtä lyhyellä aikavälillä ja parantavat kasvumahdollisuuksia pitkän päälle. Suurten väylähankkeiden ehdollistaminen kuntien riittävälle asuntotuotannolle on hallitukselta uutta ja järkevää politiikkaa. Kasvuseutujen asuntopula on merkittävimpiä syitä työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmalle.

– Asuntopolitiikan vauhdittamisen lisäksi tarvitaan enemmän voimavaroja työvoimapalveluihin. Budjettiehdotuksessa onkin lisätty perustellusti työvoimapalvelujen rahoitusta, Koski toteaa.

Liikenneväylien kunnossapitoon suunniteltujen 100 miljoonan euron leikkausten puolittaminen on talouden toimijoille myönteinen viesti, sillä se mahdollistaa tärkeitä pieninvestointeja.

– Varsinainen väylänpidon määrärahojen tasokorotus ja korjausvelan ratkaiseminen jäänee seuraavan hallituksen tehtäväksi, SAK:n pääekonomisti Olli Koski huomauttaa.

Kosken mukaan työllisyyttä edistävää linjaa kannattaisi jatkaa myös veropolitiikassa. Budjettiehdotuksessa eläketulon verovähennystä esitetään kasvatettavaksi, mikä ei edistä työllisyyttä. SAK olisi pitänyt parempana työeläkeindeksin leikkauksen peruuttamista.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.