Britannian TUC virittää verkkopalveluja järjestäytymättömille

10.09.2001 09:12
SAK

Britanniassa ay-järjestöjen jäsenmäärä on kasvanut kahtena edellisenä vuonna ollen nyt 7,3 miljoonaa, mutta järjestäytymisaste on ainoastaan 30 prosenttia. Julkisella sektorilla se on 60, yksityisellä 19 prosenttia.

Ammatillisen keskusjärjestön TUC:n tällä viikolla pidettävässä kongressissa esitetään uusia aloitteita järjestäytymisen kiihdyttämiseksi. Perustana on konsulttityönä tehty selvitys. Sen mukaan järjestäytymättömillä työpaikoilla työskentelee viisi miljoonaa henkeä, jotka suhtautuvat myönteisesti siihen, että ay-liike edustaisi heitä. Maksuttomien ja maksullisten palvelujen suuntaaminen heille tietoverkossa on selvityksen keskeinen johtopäätös.

Tekijät ehdottavat omaa verkkopalveluaan myös opiskelijoille. Se tulisi järjestää yhteistyössä opiskelijoiden kansallisen liiton NUS:n kanssaa. Lisäksi erikoispalveluja tarvitsevat työelämässä heikoilla olevat ryhmät, kuten pätkätyöläiset.

Ammattiliiton jäsenyydestä luopuu vuosittain puolesta miljoonasta miljoonaan henkeä. Osa heistä siirtyy eläkkeelle, osa jää liitosta vaihtaessaan työpaikkaa. Neljännes lopettaa jäsenyytensä tyytymättöminä liittojensa toimintaan

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.