Ay-raati toivoo uutta keskusjärjestöä

Turkulaiset ay-raatilaiset toivovat ay-liikkeen uudistuvan jopa pitkin harppauksin. He myös toivovat, että uusi keskusjärjestö syntyisi. sillä pirstoutuva työelämä vaatii vahvaa vaikuttajaa. SAK:takin he evästävät reippaasti uusiutumaan, jos keskusjärjestöhanke raukeaa.
12.04.2016 07:15 karhu admin
Turkulaiset paikallisjärjestöaktiivit Tarja Pahikka-aho, Hannu Visuri, Iris Pitkäaho ja Mauri Heino ovat vakuuttuneita siitä, että ay-liikkeen on uudistuttava.

Ay-raatilaisten mieelstä pirstoutuva työelämä vaatii vahvaa vaikuttajaa. SAK:takin he evästävät reippaasti uusiutumaan, jos keskusjärjestöhanke raukeaa.

Tarja Pahikka-aho, TEAM

− Kyllä ay-liikkeen pitää muuttua ja pysyä mukana ajassa. Työelämä muuttuu koko ajan ja sen on heijastuttava ay-liikkeeseen ja sen toimintatapoihin.

− Uusi keskusjärjestö vaikuttaa ihan hyvältä. Varmaa en osaa sanoa, mutta kiinnostus sitä kohtaan on ainakin herännyt. Hyvää siinä olisi ainakin se, että puoluepolitiikka on siitä pois. Vaikuttaminen laajalti kaikkiin tahoihin on tärkeää.

Hannu Visuri, PAM

− Meidän PAM on uudenaikaisin ammattiliitto, mutta toivoisin, että ay-liike tulisi laajemminkin ulos poteroistaan. Ay-liikkeen perustoiminta pitäisi tehdä näkyvämmäksi. Monet jäsenet eivät tiedä, mitä liitot tai keskusjärjestöt tekevät.

− Uutta keskusjärjestöä kannattaa tavoitella jo uusien toimintatapojen vuoksi.

− Nuoret eivät pidä perinteistä kokoustoimintaa kovin kiinnostavana.

Iris Pitkäaho, JHL

− Työelämä pirstaloituu ja ay-liike toimii uudenlaisessa maailmassa. Siksi uudistumien on elinehto. Liittojen pitäisi paremmin vastata nuorten silpputyöntekijöiden tarpeisiin.

− Tarvitaan uusia toimintatapoja ja uudenlaista toimintaa, jotta voimme olla ylpeitä liittoon kuulumisesta.

− Uusi keskusjärjestö olisi mielestäni hyvä tapa osoittaa, että haluamme muokata ja uudenaikaistaa toimintojamme.

Mauri Heino, Rakennusliitto

− Maailma muuttuu ja yhteiskunta muuttuu, niin kyllä tämä edellyttää ay-liikkeenkin uudistumista.

− Poliittisen toiminnan pyyhkisin ensimmäisenä pois ay-liikkeestä, sillä se on melkoinen este nuorten kiinnostuksen heräämiselle.

− Toivon uuden keskusjärjestön syntyvän, enkä näe siinä mitään mörköjä. Muutenkin ay-liikkeessä korostaisin tasavertaisia keskusteluja turhan uhoamisen sijaan.

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.