Ay-liike korosti Davosissa työllisyyden turvaamista

30.01.2009 15:25
SAK
Maailman talousfoorumi

Työllisyyden turvaamisen on oltava keskeisessä asemassa maailmanlaajuisen talouskriisin hoidossa. Kansainvälisen ay-liikkeen edustajat ovat korostaneet sitä tällä viikolla Davosissa koolla olleessa vuotuisessa talousfoorumissa. Työpaikkoja on suojeltava koordinoimalla eri maiden elvytysohjelmia ja korkopolitiikkaa. Euroopassa on syytä jatkaa korkotason alentamista.

Elvytysvaroja on ohjattava perusrakenteiden kehittämiseen ja työvoiman uudelleenkoulutukseen. Verohelpotukset on suunnattava matalatuloisille, ay-liikkeen edustajat linjasivat. Työttömyysturvan tasoa on heidän mielestään parannettava.

Kriisiohjelmiin on sisällytettävä ilmastonmuutosta torjuvia investointeja, jotka samalla luovat alalle uusia työpaikkoja.

Kehitysapua on laajennettava, ay-liikkeen edustajat esittivät Davosin tapaamisen osanottajille, joiden joukossa oli runsaasti eri maiden ja liike-elämän johtohenkilöitä. Ay-liikkeen maailmanjärjestön ITUC:n pääsihteeri Guy Ryder muistutti heille, että ay-liike varoitti muun muassa vuosi sitten Davosissa maailmantalouden epävakaudesta.

Silloin Davosin tapaamisen useimmat osanottajat olivat kuitenkin tyytyväisiä keinottelun ja talouden sääntelemättömyyden tarjoamiin lyhyen aikavälin hyötyihin, Ryder arvosteli.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.