Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Ahneus pilaa työllisyystalkoot…

Uutinen

Ahneus pilaa työllisyystalkoot (5.11.1999)

– Työllisyyden parantaminen on ollut SAK:lle pääkysymys koko 90-luvun ajan. Neljä vuotta sitten solmittu laaja tuloratkaisu merkitsi käännettä Suomen taloudelle. Yhteiskuntaan palasi ennustettavuus, luottamus ja tulevaisuuden usko. Yritykset uskalsivat panna pyörät pyörimään ja työllistää, totesi SAK:n osastopäällikkö Pertti Parmanne SAK-päivillä Saariselällä lauantaina.

– Rikkaiden ahneus uhkaa kuitenkin pilata työllisyystalkoot ja yhteiskunnallisen ilmapiirin. Yritysjohtajien tulojen jättinousut ja optiokahminta ehtivät jo nakertaa maltillisen keskitetyn tuloratkaisun pohjan. Meritan varatoimitusjohtaja Voutilainen ei halua sosiaaliturvaa saavia pankkinsa asiakkaiksi. Toiseksi voutilaiseksi on tuppautunut Ilmarisen toimitusjohtaja Puro. Hän haluaa siirtää työttömät työttömyyseläkkeensaajat pois eläkeyhtiöiden asiakaskunnasta.

– Pienituloisten tilinomistajien ja työttömyyseläkettä saavien ei kannata kuitenkaan hermostua. SAK ei tule sallimaan, että pankit lopettavat pienituloisten palvelun. Työttömyyseläkkeen säilyttämisestä puolestaan on juuri kesällä sovittu työmarkkinajärjestöjen kesken. Jos Ilmarista eivät työttömyyseläkkeet kiinnosta, Suomesta kyllä löytyy muita niiden hoidosta kiinnostuneita.