Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Talotekniikka- ja sähköalalle …

Uutinen

Talotekniikka- ja sähköalalle syntyi sopimus

Kuva: Ville Juurikkala.

Sähköasentajien lakko pääkaupunkiseudulla päättyy ja alan työntekijät palaavat työmaille mahdollisimman nopeasti. Sähköliitto ja työnantajia edustava Talotekniikkaliitto pääsivät eilen neuvottelutulokseen talotekniikka-alalla. Uusi sähköalaa koskeva talotekniikka-alan työehtosopimus on voimassa 31.1.2005 saakka. Sopimuksen piirissä on 10 500 Sähköliittoon kuuluvaa sähköalan ammattilaista.

Sähköliiton puheenjohtaja Lauri Lyly tiivistää, että takuu- ja perustuntipalkkojen korotus vahvistaa sopimuksen minimiehtoja. Etenkin urakkapuolella sopimus korjaa aikaisempia epäkohtia. Lylyn mukaan palkankorotuksien osalta yleistä linjaa noudattava sopimus hyväksyttiin tasoltaan ”rimaa hipoen”.

Mikäli neuvottelutulokseen ei olisi päästy, talotekniikan alan sähköasentajat olisivat aloittaneet maan kattavan lakon tänä aamuna.

Rakennusliitto hyväksyi jo keskiviikkona neuvottelutuloksen talotekniikka-alan LVI- toimialan työehtosopimuksen uudistamisesta. Sopimus koskee 4 500 Rakennusliittoon kuuluvaa putki- ja eristyspuolen ammattilaista.

Energia-alalle uusi palkkajärjestelmä

Myös energia-alalle saatiin eilen sopimus Sähköliiton ja Finergyn välillä. Kaksivuotisen sopimuksen merkittävin asia on Sähköliiton mukaan se, että yli kymmenen vuotta suunnitellusta alan palkkarakenneratkaisusta päästiin sopimukseen.

Energia-alan uuteen palkkajärjestelmään siirrytään vuoden 2003 helmikuussa. Järjestelmässä peruspalkka määritellään tehtävän vaativuuden mukaan. Sopimus noudattelee palkankorotuksiltaan ja sopimuskirjauksiltaan yleistä linjaa.

Sähköliittoon kuuluu noin 4 500 energia-alan jäsentä. He työskentelevät voimalaitoksissa ja sähköä sekä lämpöä jakavissa yhtiöissä asentajina, käyttö- ja kunnossapitohenkilökuntana sekä siivous-, varasto- ja kuljetushenkilökuntana.