Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Koulutusvakuutuksen eteneminen…

Uutinen

Koulutusvakuutuksen eteneminen myönteistä (10.1.2000)

SAK:n hallitus sai maanantaisessa kokouksessaan selvityksen ns. koulutusvakuutuksen kolmannen vaiheen etenemisestä. Hallitus piti erittäin myönteisenä, että Toiviaisen työryhmä on saamassa valmiiksi esityksensä työssä olevien ammatillisen koulutuksen tukemisesta. SAK:n aloitteesta käynnistetty koulutusvakuutusjärjestelmän rakentaminen on näin lopultakin loppusuoralla, kun työttömien ohella myös työssä oleville on aukeamassa nykyistä parempi mahdollisuus omaehtoiseen aikuiskoulutukseen. SAK:n hallitus piti tärkeänä, että järjestelmän yksityiskohdat hiotaan työryhmässä nopeasti valmiiksi.

SAK on jo pitkään ollut huolissaan työmarkkinoilla tapahtuneesta kehityksestä, joka on jo johtanut samanaikaiseen työttömyyteen ja työvoimakapeikkoihin. Tämän vuosituhannen alun todella suuri kysymys onkin työmarkkinoilla tarvittavan ammatillisen osaamisen turvaaminen. Keskeinen ongelma on, kuinka pystytään täydentämään niiden ihmisten osaamista, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet vaille tarvitsemiaan ammatillisia valmiuksia. Koulutusvakuutusjärjestelmä on yksi lääke tähän ongelmaan, mutta sen ohella tarvitaan myös yritysten mittavia henkilöstökoulutussatsauksia.

Pauli Vento SAK:n verkkotiedottajaksi SAK:n verkkotiedottajaksi nimitettiin kokouksessa 15. 2. alkaen valtiot.yo Pauli Vento, 36. Vento vastaa jatkossa SAK:n internet- ja intranet-sivujen toimittamisesta ja kehittämisestä.