Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Minun työkaverini -valok…

Uutinen

SAK:n Minun työkaverini -valokuvakilpa ratkesi

Markku Teerikorpi: Happy worker

SAK:n keväällä 2007 järjestämä Minun työkaverini -valokuvauskilpailun voitti valkeakoskelainen Markku Teerikorpi kuvallaan Happy worker. Kaikille SAK:laisten liittojen jäsenille suunnatussa kilpailussa haluttiin kartoittaa, miltä työelämä näyttää tässä ja nyt.

Minun työkaverini -kilpailun tuomariston mukaan kuvakavalkadin kärki erottui selvästi. Voittajatyö suorastaan pysäyttää katsojansa. Vaikka kilpailussa haettiin nimenomaan työkuvia, on potrettimainen Happy worker ykkössijansa ansainnut.

&#;8211 Kuvan luottamusmies on selkeästi luottamuksensa arvoinen, sanoo tuomariston jäsen, valokuvaaja Laura Vuoma.

Toiselle sijalle nousi kuopiolaisen Vesa Räsäsen Sairaanhoitajat kesäisellä tauolla, jonka aitous ja elämänmakuisuus nostivat sen pistesijoille. Helsinkiläisen Lissu Kaivolehdon Saha soi Hietaniemen hautausmaalla palkittiin kolmannella sijalla sen näyttävyyden ansiosta.

Kunniamaininnat myönnettiin Reijo Nuutisen Mittaustyö tässä ja nyt -kuvasarjan yhdelle otokselle, Erkki Rytkösen Työmaa-panoraamakuvalle sekä Aune Valliuksen Hautausmaa-sarjalle.

SAK:n 100-vuotisjuhlinnan kulttuuritapahtumiin kuuluneeseen valokuvauskilpailuun osallistui yli 70 kuvaa, joista kolmannes on esillä Minun työkaverini -näyttelyssä. Kilpailuun osallistui kuvia kattavasti eri aloilta. Työtä ja sen tekijöitä kuvauskohteena oli lähestytty hyvin erilaisista näkökulmista.

Minun työkaverini -näyttely on nähtävillä Myllysaaren museossa Valkeakoskella 27.7.–30.9.2007 ja Työväenmuseo Werstaassa Tampereella 5.10.–4.11.2007.