Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Huutola: Irtisanomissuoj…

Uutinen

SAK:n Huutola: Irtisanomissuojan kiristämistä harkittava

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola

– Työntekijät osallistuivat taas kerran kannattavuustalkoisiin ja nostivat metsäteollisuuden sisäistä tuottavuutta. Kiitokseksi palkansaajille annettiin jälleen irtisanomislappu kouraan, sanoi SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola Kemijärvellä rakentajien Ruskapäivillä lauantaina.

– Metsäteollisuuden päätökset pakottanevat jatkossa kiristämään kansainvälisesti matalaa irtisanomissuojaa. Omistajat ja yritysten johto näyttävät tottelevan vain rahaa ja kustannuslaskelmia. Erityisen irvokasta on tässä tilanteessa työnantajien vaatimukset leikata työttömyysturvaa.

Huutolan mielestä työntekijöiden motivaatio osallistua työnantajien esittämiin kannustavuustalkoisiin on jatkossa alamaissa.

– Palkan alennukset tai palkkatavoitteista tinkiminen työehtosopimusneuvotteluissa eivät takaa työpaikkojen säilymistä. Sen ovat omistajat osoittaneet viime aikoina.

– Tämä on selvä viesti myös Finnairin henkilökunnalle, jolta vaaditaan palkanalennuksia työpaikkojen säilyttämiseksi. Vielä viime keväänä Finnair jakoi omistajilleen osinkoja 30 miljoonalla eurolla.

– UPM:n ja Stora Enson on osallistuttava aiempaa isommalla rahallisella panoksella työntekijöiden auttamiseen sekä kriisipaikkakuntien tukemiseen. Yritysten yhteiskuntavastuu ei saa jäädä vain korulauseiksi toimintakertomuksiin, Huutola sanoi.