Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Pertti Parmanne: Ammatil…

Uutinen

SAK:n Pertti Parmanne: Ammatilliseen peruskoulutukseen lisää opiskelijapaikkoja

Pertti Parmanne

– Valtiovallan on suunnattava ammatillisen koulutuksen järjestäjille lisää opiskelupaikkoja. Paikkoja on saatava lisää erityisesti niille aloille, joilla on odotettavissa kasvavia työvoiman tarpeita. Samalla myös koulutuksen järjestäjien olisi syytä ripeästi tehdä ratkaisuja, joilla aloituspaikkoja suunnataan kasvualoille, sanoi SAK:n johtaja Pertti Parmanne tänään Tampereella.

Parmanteen mukaan ammatilliseen peruskoulutukseen on koko maassa hakenut viime vuosina aiempaa enemmän nuoria. Toisin sanoen viesti monien alojen kasvavista työvoimatarpeista on saavuttanut nuoret. Hakijoiden määrä kasvoi viime kevään yhteishaussa 3000:lla edelliseen vuoteen verrattuna ja kasvua oli sellaisilla &#;8221ongelma-aloilla” kuin kone- ja metallitekniikka sekä rakentaminen.

– Hakijamäärien kasvaessa ovat ammatillisen koulutuksen järjestäjät ympäri Suomea joutuneet uuden ongelman eteen, kun järjestämislupien opiskelijamääräkehys on rajannut opiskelijavalintaa. Aloille, joilla jo nyt esiintyy pulaa osaavasta työvoimasta, ei ole voitu kaikkia hakijoita koulutukseen valita, Parmanne totesi.

Parmanteen mukaan nyt ei saisikaan hukata vuosien työn tulosta ammatillisen koulutuksen vetovoiman parantamiseksi, vaan ammatilliseen peruskoulutukseen on lisättävä opiskelupaikkoja.

Lisätietoja

Johtaja Pertti Parmanne, puh. 020 774 0122