Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Energiaratkaisusta tasapainoin…

Uutinen

Energiaratkaisusta tasapainoinen kokonaisuus

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen talousvaliokunnan mietinnöstä:

Energiaratkaisusta tasapainoinen kokonaisuus.

Eduskunnan talousvaliokunnan mietintö tarjoaa tasapainoisen kokonaisratkaisun Suomen energiahuollon turvaamiseksi. Se mahdollistaa monipuolisen sähköntuotannon jatkamisen ja vähentää tuontiriippuvuutta. Työllisyyden ja hyvinvointimme turvaamiseksi sähkön lisätarve on kiistaton, kuten myös valiokunta toteaa. On parempi tuottaa sähkö omissa voimaloissa kuin luottaa liiaksi tuontiin ulkomailta.

Eduskunnan hyväksyessä talousvaliokunnan mietinnön Suomi voi täyttää Kioton ilmastopöytäkirjan tavoitteet ja näin edistää osaltaan kestävää kehitystä. Hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjan tulevaisuuden kannalta on tärkeätä, että perusvoiman tuottaminen voi jatkossakin tapahtua ilman yhteiskunnan verotukia. Tarvitsemmekin kipeästi veromarkat muualla, kuten peruspalvelujen turvaamisessa.

Talousvaliokunnan mietintö toteuttaa hyvin monipuolista ja tasapainoista energiahuollon kokonaisuutta. Siihen kuuluu voimakas panostaminen uusiutuviin energialähteisiin ja säästöön. Talousvaliokunnan nyt rakentama kokonaisuus mahdollistaa kivihiilen käytön tuntuvan vähentämisen. Palkansaajan kannalta kohtuuhintaisen energian saanti ja työllisyyden turvaaminen ovat tärkeitä asioita.

Talousvaliokunnan linjaus on järkevä ja tasapainoinen kokonaisuus, joka ansaitsee kaiken tuen.