Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Kiljavan opisto aloittaa uusme…

Uutinen

Kiljavan opisto aloittaa uusmediakoulutuksen

Kiljavan opistossa alkaa ensi syksynä uusi kansanopistolinja, kuva ja uusmedia -koulutusohjelma. Koulutus on tarkoitettu perinteisen vuosikurssin rinnakkaislinjaksi. Kohderyhminä ovat järjestöjen viestinnästä vastaavat, ammattiliittojen palkatut toimihenkilöt ja nuoret viestintäalan ammatteihin hakeutuvat henkilöt. Koulutuksen tavoitteena on osaltaan saattaa ammattiyhdistysliikkeen, ja etenkin sen paikallisen tason viestintä ajan tasalle sekä sähköisen viestinnän että painotuotteiden osalta.

Tärkeä osa koulutusta on valmentaa oppilaita ymmärtämään kuvallisen viestinnän keinoja ja vaikutusmahdollisuuksia sekä selviytymään uuden median informaatiovyörystä. Ilmaisullisilla asioilla on vähintään yhtä suuri painoarvo kuin mediatekniikalla. Koulutusohjelman tavoitteena on houkutella uusia aktiiveja mukaan ammattiyhdistystoimintaan ja nostaa järjestötyön profiilia.

Opetus toteutetaan soveltuvin osin yhdessä vuosikurssin yhteiskunnallisen linjan kanssa. Kiljavan opistolle uusi koulutusohjelma merkitsee myös valmentautumista vuonna 2002 alkavaan Humanistiseen ammattikorkeakouluun (HUMAK). Jos kuva ja uusmedia -koulutusohjelman käynyt opiskelija jatkaa opiskelua HUMAKissa, niin osa tämän linjan, kuten yhteiskunnallisen linjankin opinnoista voidaan laskea korvaaviksi HUMAK-opinnoiksi.

Monipuolinen sisältö

Kuva ja uusmedia -koulutusohjelma antaa valmiudet järjestöjen tiedotustoiminnan monipuolistamiseen ja ajantasaistamiseen sekä tuottaa paikallisesti toimivia viestinnän asiantuntijoita. Opetukseen kuuluu mm. tietotekniikan perusteita ja perehtymistä erilaisiin ohjelmistoihin, digitaalista kuvankäsittelyä, multimediaa, Internet-sivujen suunnittelua ja valmistusta sekä perehtymistä video- ja radiotyöhön.

Koulutusohjelma sisältää myös graafisen suunnittelun ja julkaisujen taiton perusteet ja uusmedian tuotantoon, esimerkiksi sitä säätelevään lainsäädäntöön, perehtymistä. Opetusohjelmaan sisältyy myös yhteisöviestintää, mediakasvatusta, kuvaviestintää ja kuvailmaisun perusteita.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on tietokoneen peruskäytön osaaminen, esimerkiksi tietokoneen A-ajokortti. Lisätietoja koulutuksesta saa Kiljavan opistosta Outi Mietalalta, Raimo Oksaselta tai Saila Lehtiseltä, puh. (09) 276 251, tai opiston Internet-sivuilta www.kio.fi/kum.