Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:lta tunnustus nuorelle duu…

Uutinen

SAK:lta tunnustus nuorelle duunarille

Antti Hatara

Ammattilaista tarvitaan aina

Lappeenrantalainen Antti Hatara on saanut SAK:n Duunari-stipendin. Vuosittain jaossa olevan stipendin myöntämisen perusteena on ammattitutkinnon lisäksi toiminta oman alan arvostuksen nostamiseksi sekä esimerkillinen ammattiylpeys.

19-vuotias Antti Hatara on valmistunut keväällä 2008 ajoneuvoasentajaksi Etelä-Karjalan ammattiopistosta. Jo opiskeluaikana hän hankki oman alansa työpaikan, jossa hän jatkaa työskentelyä, kunnes lähtee suorittamaan asevelvollisuuttaan. Antti Hatara on toiminut niin oppilaskunta-aktiivina kuin oman ammattiosastonsakin vastuutehtävissä.

– Ammatillisen koulutuksen ja osaamisen arvostus on kovan työn tuloksena noussut hienosti viime vuosina. Aidosti omasta osaamisestaan ylpeät duunarit nostavat parhaiten SAK:laisten alojen arvostusta, muistutti SAK:n jäsenpalveluosaston johtaja Matti Tukiainen stipendin luovutuksen yhteydessä.

– On yleisesti tiedossa, että duunariammattilaisista tulee olemaan huutava pula. Onneksi nuoret ovat tämän myös huomioineet opiskelualojaan valitessa. Ammattilaisia tarvitaan aina.

Duunari-stipendi luovutettiin Porissa järjestettävien SAK-päivien nuorisoseminaarin yhteydessä perjantaina 19.9.2008. Seminaarin teemana oli nuorten sitoutuminen työelämään sekä työn merkitys nuorelle sukupolvelle.

SAK:n Duunari-stipendi oli jaossa neljättä kertaa. Aikaisempina vuosina se on myönnetty vastavalmistuneelle nuorelle duunarille; tällä kertaa vaadittiin myös näyttöjä työelämästä.