Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK on jäseniään – ei el…

Uutinen

SAK on jäseniään – ei eliittiä – varten

SAK:n jäsenpalveluosaston johtaja Matti Tukiainen

Johtaja Matti Tukiainen MTV3:n uutisesta:

SAK:n johtajan Matti Tukiaisen mukaan järjestön tavoitteena ei ole miellyttää talouden ja politiikan eliittiä, vaan omien jäsenten edunvalvonta on SAK:n ykköstehtävä. Hän korostaa SAK:n olevan jäseniään varten.

– MTV3 uutisoi perjantai-iltana, että SAK:n arvostus päättäjien keskuudessa on ”romahtanut”. Tuntematta tarkemmin itse tutkimusta on todettava, että SAK:n tavoitteena ei ole miellyttää maan valtaapitäviä, vaan omien jäsenliittojensa jäseniä. Emme siis hae toiminnallemme hyväksyntää vuorineuvoksilta, ministereiltä tai lehtien päätoimittajilta, vaan metalliasentajilta, kaupan kassoilta ja terveyskeskusten vastaanottoapulaisilta.

Tukiainen arvelee Suomessa olevan meneillään joidenkin piirien pyrkimys työntää ammattiyhdistysliike sivuraiteille sekä lopettaa työmarkkinajärjestöjen ja valtiovallan niin sanottu kolmikantayhteistyö. Myös nyt julkistetun tutkimuksen tulos kertonee tästä suuntauksesta. Samansuuntaisia viitteitä kuultiin viikko sitten, kun Antti Herlin ja Jorma Ollila ilmoittivat haluavansa kuopata tuposopimukset.

Suomen Gallupin viime keväällä tekemän palkansaajakeskusjärjestöjen yhteisen työmarkkinailmastotutkimuksen mukaan SAK nauttii edelleen työmarkkinajärjestöistä korkeinta arvostusta koko kansan parissa, mikä viimekeväisen ryöpytyksen jälkeen on Tukiaisen mukaan yllättäväkin tulos.

– SAK:n omien jäsenten keskuudessa SAK:n arvostus oli jopa noussut edellisestä vuodesta, Tukiainen huomauttaa.

Hänen mukaansa SAK:n tavoitteena on edelleenkin jatkaa tuloksekasta kolmikantaista yhteistyötä työnantajajärjestöjen ja maan hallituksen kanssa. Sen onnistumiseen tarvitaan Tukiaisen mukaan valtakirja omilta jäseniltä, ei kolmikantayhteistyön muilta osapuolilta.