Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Yle Opetus esittää ohjelmasarj…

Uutinen

Yle Opetus esittää ohjelmasarjan työssä jaksamisesta

Muutosagentit TV 1:ssä 15.10. alkaen

Hallituksen Työssä jaksamisen ohjelma on tehnyt yhteistyössä Yle Opetuksen kanssa 10-osaisen tv-sarjan työssä jaksamisesta. Muutosagentit-ohjelmasarja alkaa TV 1:ssä 15.10.

Muutosagentit on ohjelma, joka kertoo työssä jaksamisesta. Ohjelman jokainen jakso rakentuu yhden tavallisen työpäivän ympärille. Syksyn aikana vierailemme kymmenellä erilaisella työpaikalla ja seuraamme yhden työntekijän päivää aamusta iltaan, jopa yöhön. Päivän kuluessa puhutaan siitä, millä eväin tällä työpaikalla on jaksettu. Ohjelmassa esiintyvät niin ”rivityöntekijät” kuin esimiehetkin.

Muutosagenteilla tässä ohjelmassa tarkoitetaan niitä ihmisiä, jotka saavat työpaikoilla aikaan positiivisia muutoksia. He voivat yhtä hyvin olla tavallisia työntekijöitä, esimiehiä, luottamushenkilöitä kuin asiantuntijoitakin. Työpaikoilla toteutettujen jaksamishankkeiden kautta on löydetty joukko uusia toimintatapoja. Niiden avulla on löydetty keinoja motivoida ihmisiä paremmin työhönsä, lisätä heidän valmiuksiaan ottaa vastaan uusia tietoja ja taitoja sekä osallistua työn ja työolojen kehittämiseen. Muutosagentit-ohjelma kertoo eri työpaikoilla opituista hyvistä käytännöistä. Ne eivät ratkaise kaikkia ongelmia, mutta toimivat välineinä, joilla päästään joitakin askelia kohti työhyvinvointia.

Muutosagenttien ensimmäisessä jaksossa vieraillaan Nanson tehtaalla Nokialla. Jatkossa vietetään päivä mm. pankissa, päiväkodissa, optikkoliikkeessä, maatilalla ja sairaalassa. Kaikilla työpaikoilla on asiantuntijoiden johdolla toteutettu jokin työssä jaksamiseen liittyvä hanke. Asiantuntijat ovat mukana ohjelmassa kertomassa kehittämishankkeesta.

Muutosagentit-ohjelman toimittavat Niina Melanen ja Mia Paju. Ohjelman tuottaa Production House. Ohjelma on tehty yhteistyössä hallituksen Työssä jaksamisen ohjelman kanssa.

Muutosagentit TV 1:ssä maanantaisin klo 18.36, ensimmäinen ohjelma 15.10.2001.
Uusinta keskiviikkoisin klo 15.05.

Tarkemmat tiedot sarjan ohjelmista