Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n entisestä järjestöpäälli…

Uutinen

SAK:n entisestä järjestöpäälliköstä Pekka Sarkkisesta järjestöneuvos

Pekka Sarkkinen ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen järjestöneuvoksen arvonimen luovutustilaisuudessa

SAK:n hallitus luovutti tämänpäiväisessä kokouksessa SAK:n pitkäaikaiselle järjestöpäällikölle Pekka Sarkkiselle tasavallan presidentin myöntämän järjestöneuvoksen arvonimen.

Pekka Sarkkinen aloitti työelämänsä jo 13-vuotiaana erilaisissa metsä- ja rakennustöissä vuonna 1954. Hän opiskeli työnsä ohessa ja suoritti erilaisia työelämään ja kunnallisiin luottamustoimiin kuuluvia kursseja. Vuonna 1961 Sarkkinen aloitti metallimiehen työt ja toimi sittemmin Paperiliiton työosasto 88:n luottamusmiehenä.

Työuransa ammattiyhdistysliikkeessä Sarkkinen aloitti vuonna 1979 SAK:n järjestöosaston toimitsijana. Vuonna 1984 hän siirtyi SAK:n järjestösihteeriksi ja vuonna 1995 järjestöpäälliköksi, jota tehtävää hän hoiti eläkkeelle lähtöönsä asti kesäkuussa 2001. Järjestötyö oli Sarkkisen päätyönä yhteensä 22 vuotta.

Pekka Sarkkinen on myös tehnyt pitkän päivätyön Työläisnuorten Tuki ry:n puheenjohtajana yhdistyksen perustamisesta lähtien vuodesta 1977 vuoteen 2005. Sosialidemokraattisten Nuorten Keskusliiton puheenjohtajana Sarkkinen toimi vuosina 1973-1979.

Laaja-alainen ay-liikkeen järjestötyön asiantuntija

Pekka Sarkkista voidaan kuvata ammattiyhdistysliikkeen järjestötyön asiantuntijaksi. Hän on perehtynyt syvällisesti järjestöllisiin kysymyksiin. SAK:n järjestöpäällikkönä hän mm. nosti jo varhaisessa vaiheessa esille pätkätyöntekijöiden ongelmat ja sen seurauksena perustettiinkin SAK:n ja liittojen yhteinen pätkätyöprojekti.

Järjestöneuvoksen arvonimeä Pekka Sarkkiselle hakivat Työläisnuorten Tuki ry, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK sekä Sosialidemokraattiset nuoret.

Lisätietoja

Johtaja Matti Tukiainen, puh. 0400 600 099