Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Arvo on ei-kaupallinen asiakas…

Uutinen

Arvo on ei-kaupallinen asiakaslehti

Stuntmies Juha Pursiainen Arvossa. Aukeaman kuva: Perttu Saksa

SAK:n nuorten aikuisten lehden näköislehti nettiin

– Asiakaslehti voi olla ei-kaupallinen, väittää päätoimittaja Sanna Rytkönen SAK:n Nuorten lehden, Arvon pääkirjoituksessa.

– Arvo on hyvä esimerkki asiakaslehti-periaatteella toimitettavasta lehdestä, jonka tavoitteet ovat ihan muualla kuin minkään tavaran kauppaamisessa.

– Ay-liikkeen kauppatavaroita ovat jäsenyys ja edunvalvonta, mutta koska Arvo menee jäsenpäätöksen jo tehneille, ei siitä saada tätäkään kautta väännettyä markkinatavaraa.

Perjantaina ilmestyvässä Arvossa tutustutaan myös mm. sosiaalisiin yrityksiin, stuntmiehen työhön sekä tavataan Tampereen pormestari. Tärkeimmän työkalunsa esittelee tarjoilija ja pomonsa lentoemäntä.

Arvo on ilmestynyt viisi vuotta, mutta SAK:laisella ay-liikkeellä on ollut oma lehti nuorille jäsenille jo 1990-luvun puolivälistä lähtien.

– Sen lisäksi, että Arvo on asiakaslehti, se on myös liittolehti, yleisaikakauslehti ja nuortenlehti. Emme siis sovi valmiisiin muotteihin, mutta lehden linja on kuitenkin selkeä, kertoo Sanna Rytkönen.

– Arvon sisältö koostuu nuoria aikuisia kiinnostavista aiheista, kuten asuminen, kuluttaminen ja erilaiset työelämän ilmiöt.

Arvon ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Se menee suoraan kotiosoitteeseen noin 115 000:lle alle 30-vuotiaalle duunarille.

– Suuri yleisö on päässyt Arvoon käsiksi vain vappuna, jolloin työväen vapputapahtumissa on jaossa Vappu-Arvoja. Nyt siirrämme Arvon myös nettiin. Aiemmin osa Arvon jutuista on ollut luettavissa netti-Arvossa, mutta nyt näköislehden myötä on koko lehti kaiken kansan saatavilla.

SAK toimittaa Arvo-lehteä yhteistyössä ammattiliittojen ja Alma Media Lehdentekijöiden kanssa. Arvo on voittanut oman sarjansa Postin asiakaslehtikilpailussa kaksi kertaa ja saanut kerran kunniamaininnan.

Arvon näköislehti www.arvo-lehti.fi luettavissa netissä jo torstaina 23.11.2006.

Lisätiedot

Päätoimittaja Sanna Rytkönen, puh. 0400 427 111