Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Postin toimihenkilöt SAK:hon

Uutinen

Postin toimihenkilöt SAK:hon

Itä-Pasilan postikonttori. Kuva: PVL.

Postin Toimihenkilöliitto PVL eroaa STTK:laisesta Pardiasta ja siirtyy SAK:n jäseneksi. SAK:n hallitus hyväksyi PVL:n SAK:n jäseneksi tämänpäiväisessä kokouksessaan. PVL siirtyy SAK:hon välittömästi.

Postin Toimihenkilöliitolla on jäseniä noin 5 000. Liiton puheenjohtajana toimii toukokuussa tehtävään valittu Esko Hietaniemi.

SAK:laisen Postiliiton ja Postin Toimihenkilöliiton on tarkoitus yhdistyä kahden vuoden kuluessa. Molemmat liitot tekivät periaatepäätöksen yhdistymisestä toukokuussa. Postiliitossa jäseniä on noin 26 500.

SAK:n liittokentässä eletään muutosten aikaa. Lähes päivälleen vuosi sitten lentoemäntien ja stuerttien yhdistys SLSY jätti AKAVAn ja siirtyi SAK:n jäseneksi. SAK:laiset Auto- ja Konekaupan toimihenkilöiden AKU ja Metalliliitto yhdistyivät viime viikolla, Kemianliiton ja Tekstiili- ja Vaatetustyöväen Liitto Tevan on määrä yhdistyä vuoden kuluttua. Myös SAK:laiset julkisen sektorin ammattiliitot KTV, VAL ja VTY suunnittelevat yhdistymistä.

SAK:hon kuuluu tällä hetkellä 24 teollisuuden, kuljetusalan, yksityisten palvelualojen ja julkisen sektorin liittoa, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 1065 000.

Postin Toimihenkilöliiton PVL:n nettipalvelu