Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n hallitus: Asuntopolitiik…

Uutinen

SAK:n hallitus: Asuntopolitiikan painopisteeksi tarjonnan kasvattaminen

SAK:n hallituksen kokoushuone, Hakaniemenranta 1

Valtion asuntopolitiikan painopiste on pidettävä asuntojen tarjonnan kasvattamiseen tähtäävissä toimissa. Hallituksen toimet asuntojen tarjonnan kasvattamiseksi ovat SAK:n hallituksen mukaan olleet oikean suuntaisia, mutta niiden vaikutukset ovat jääneet liian vähäisiksi.

SAK:n hallituksen tämänpäiväisen kannanoton mukaan asuntopolitiikassa on pyrittävä kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan, jossa otetaan huomioon asuntojen ja työpaikkojen sijainti sekä joukkoliikenteen ja palveluiden tehokas järjestäminen sekä erilaisten asukasryhmien tarpeet.

Myös työvoiman liikkuvuuden parantamiseksi tarvitaan lisää kohtuuhintaisia ja laadukkaita vuokra-asuntoja kasvukeskuksissa. Vapaarahoitteinen tuotanto ei riitä vuokra-asuntojen riittävään tuotantoon eikä varsinkaan kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarjontaan kasvukeskuksissa. Siksi SAK:n mukaan tarvitaan yhä sosiaalista asuntotuotantoa – erityisesti kasvavilla seuduilla. Vuokra-asuntotuotannon lisäämisen ohella on myös pidettävä huolta siitä, että asumistuen reaalitaso ylläpidetään.

SAK:n mukaan asuntopolitiikassa on kehitettävä kannustimia kuntien yhteistyön lisäämiseksi kaavoituksessa ja palvelurakentamisessa. Palvelurakentamisen rahoitukseen kasvukeskuksissa olisi myös syytä kehittää uusi valtion tukimuoto, joka keventäisi kuntien rasitusta investointien alkuvaiheessa.

SAK:n hallitus otti tänään kantaa asuntopolitiikkaan valmistellessaan järjestön tavoitteita valtion budjettikehyksiin vuosille 2008-2011. SAK:n tavoitteet valmistuvat tämän viikon aikana.

SAK:n asuntopoliittinen kannanotto

Lisätietoja

  • ekonomisti Jorma Antila, puh. 020 774 0121