Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Duunari-stipendi savitaipalela…

Uutinen

Duunari-stipendi savitaipalelaiselle Saara Lehdolle

SAK:n Duunari-stipendi

SAK myönsi vuoden 2007 Duunari-stipendin perjantaina Etelä-Karjalan ammattiopistosta catering-alalle valmistuneelle 18-vuotiaalle Saara Lehdolle. Duunari-stipendin myöntämisen perusteena on ammatillisesta oppilaitoksesta tai ammattikorkeakoulusta valmistumisen ja hyvän opintomenestyksen lisäksi esimerkillinen toiminta ammatillisen koulutuksen arvostuksen nostamiseksi sekä aktiivisuus oppilaskunnassa tai oman ammattiliiton opiskelijatoiminnassa. Savitaipalelainen Saara Lehto täyttää kaikki nämä määreet.

Saara Lehto

– SAK on aktiivinen ammatillisen koulutuksen kehittäjä. Olemme olleet aloitteellisia koulutuksen ja työelämän yhteistyön syventämisessä esimerkiksi silloin, kun ammatillisessa peruskoulutuksessa on lisätty työssä oppimista, sanoo SAK:n kehitysjohtaja Eija Hietanen.

– Ammatillisen koulutuksen arvostus on kovan työn tuloksena noussut hurjaan nousuun viime vuosina. Media on huomioinut tänä keväänä ammattiin valmistuneet 32 000 nuorta aivan eri tasolla kuin aiemmin. Harvoin enää kuulee toukokuun lopussa puhuttavan vain valmistuvista ylioppilaista.

Duunari-stipendi luovutettiin Lahdessa järjestetyn SAK Nuorten 60-vuotis-juhlaseminaarin yhteydessä. Seminaarissa keskusteltiin mm. miten ay-liikkeen nuorisotyö kehittyy ammattiliittojen yhdistyessä monialaisiksi suurliitoiksi. Duunari-stipendi myönnettiin nyt kolmatta kertaa.