Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Matti Huutola: Palkitsem…

Uutinen

SAK:n Matti Huutola: Palkitsemista ja yhteistyötä kaikille työpaikoille

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola vaatii nykyistä parempaa yhteistyötä kaikkiin yrityksiin oikeudenmukaisemman tulonjaon toteutumiseksi. Hän puhui tiistaina Turussa kansanedustajaehdokkaille järjestetyssä tilaisuudessa, jossa esiteltiin SAK:n hallitusohjelma tavoitteita.

– Yrityksessä, joissa yhteistoimintaa ja yhteistyötä harjoitetaan, on viimeisten vuosien aikana sovittu yhä enemmän kaikkia työntekijöitä koskevista palkitsemisjärjestelmistä. Erityisesti henkilöstörahastoja on perustettu kiihtyvään tahtiin. Henkilöstörahastot on perustettu pääsääntöisesti suuriin yrityksiin, joista palkitaan vakituisessa työsuhteessa olevia palkansaajia.

Huutolan mielestä vastaavien palkitsemisjärjestelmien ulottaminen kaikille työntekijöille on välttämätöntä, myös epätyypillisissä työsuhteissa oleville työntekijöille. Muutoin oikeudenmukainen ja säällinen palkkataso ei hänen mukaansa toteudu kuin osalle työvoimasta.

– Edessä olevalla sopimuskierroksella vaikeimmat neuvottelut käydään palkkaratkaisusta. Palkansaajien reaaliansioiden kasvusta merkittävin osuus on saatava palkankorotuksista ja sen osista. Oikeudenmukaisuuden toteutumiseksi tarvitaan lisäksi yrityskohtaisia palkkiojärjestelmiä, ja siksi paikallisen tason yhteistoiminta yrityksessä on välttämätöntä. Työn vaativuutta ja osaamista on arvostettava entistä enemmän.

– Palkan lisäksi työvoiman palkitsemiseen ja osaavan työvoiman saamiseen yrityksessä tarvitaan hyvää yhteistoimintaa. Yhteistoimintalain uudistus onkin nähtävä kehittämislakina, jolla luodaan nykyistä parempi työpaikka niin työntekijöiden kuin yrittäjienkin näkökulmasta.

Huutola pitää Suomen Yrittäjien mobilisoimaa uhkakuvaa yhteistoimintalain uudistamiseksi täysin perusteettomana ja virheellisenä. Hänen mukaansa yrittäjäjärjestö edunvalvontajärjestönä onkin huonontamassa hyvien pienten yritysten mainetta.

Lue myös

SAK julkisti seuraavan vaalikauden tavoitteet: Työllisyyttä parannetaan kasvuhakuisella politiikalla (tiedote 17.10.2006)

Lisätietoja

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola, puh. 050 2781