Kadonneet pojat eivät löytäneet Säätytalolle
SAK:n tutkimustiimin Uusi kulma -blogi
Miesten työllisyysaste on pitkään laskenut ja naisten työssäkäynti on samaan aikaan lisääntynyt.
&#;8211 Tämä on tasa-arvon kannalta periaatteessa hyvä suuntaus, mutta ongelmana on, että miesten työllisyysasteen laskun kääntöpuolena on pitkäaikaistyöttömyyttä, työkyvyttömyyttä ja pysyvää syrjäytymistä, kirjoittaa SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholm Uusi kulma -blogissa.
Terveys- ja koulutuspolitiikan tarkastelu ja muokkaaminen sukupuolten terveyseroja kaventavasti on Bergholmin mukaan tärkeää sekä miesten että naisten kannalta.
– On jo aika löytää keinot puuttua poikien suurempaan riskiin keskeyttää koulutus. Miesten kohtuuttoman suuri osuus pitkäaikaistyöttömistä ja asunnottomista on koko yhteiskunnan ongelma.
Kasvava ns. kadonneiden poikien joukko vaarantaa pahoin koko kansakunnan taloudellisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin. Siksi on valitettavaa, ettei alla oleva SAK:n tekemä esitys hallitusohjelmaan menestynyt kuuden puolueen neuvotteluissa:
Miesten suurempi syrjäytymisriski heikentää Suomen sosiaalista kestävyyttä, minkä vuoksi hallitus ryhtyy toimiin, jotka vähentävät poikien tyttöjä suurempaa riskiä joutua koulupudokkaiksi ja parantavat nuorten miesten mahdollisuuksia suorittaa ammatillinen tutkinto.
Lue SAK:n erikoistutkija, tasa-arvoasiantuntija Tapio Bergholmin koko blogikirjoitus. Kirjoitus julkaistiin tänään SAK:n tutkimustiimin Uusi kulma -blogissa.