Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK jakaa tietoa kesäduunarien…

Uutinen

SAK jakaa tietoa kesäduunarien oikeuksista

Kesäduunarikiertue

Lauri Ihalainen käynnistää kesäduunarikiertueen

SAK:n entinen nuorisosihteeri, puheenjohtaja Lauri Ihalainen käynnistää perjantaina 28.3.2008 SAK:n kesäduunarikiertueen Jyväskylässä. Ihalainen vierailee Jyväskylän Cygnaeus-lukiossa kertomassa opiskelijoille työelämästä otsikolla Nuoret, työpaikka ja työelämä.

Kahdeksatta kertaa järjestettävä kesäduunarikiertue jalkauttaa SAK:n ja liittojen väkeä eri puolille maata kertomaan tuleville kesätyöläisille heidän oikeuksistaan ja työelämän pelisäännöistä.

Kesäduunari-info järjestetään pääasiassa ensi viikolla yli 70 ammatillisessa oppilaitoksessa.

– Nuoret tarvitsevat tukea ja neuvoja mm. työsopimuksen tekoon, ja tietoa siitä mitkä ovat heidän oikeutensa ja velvollisuutensa mennessään töihin, sanoo SAK:n nuorisosihteeri Antti Lindtman.

– Liian usein tietoon tulee tapauksia, joissa nuorille työntekijöille maksetaan liian huonoa palkkaa, teetetään työtä epäasiallisissa olosuhteissa tai ei esimerkiksi makseta lomakorvauksia tai ilta- ja viikonloppulisiä.

Kesäduunariviikon lisäksi nuoret saavat työsuhdeneuvontaa läpi koko kesän SAK:n kesäduunarineuvontapuhelimesta. Maksuttomassa kesäduunaripuhelimessa vastataan kesätyöntekijöiden kysymyksiin ja annetaan neuvoja arkipäivisin toukokuun alusta aina elokuun puoleenväliin saakka.

– Aikaisempien kesien kokemukset neuvontapuhelimesta vahvistivat käsitystä neuvonnan tarpeellisuudesta. Liian usein nuori on ongelmien ja mieltä askarruttavien kysymysten kanssa yksin. Pienillä työpaikoilla, joissa kesätöitä usein tehdään, ei ole luottamusmiestä jonka puoleen kääntyä., sanoo SAK:n järjestösihteeri Anita Spring.

– On tärkeää että voi soittaa ja keskustella kesätyötään koskevista asioista. Mitään asiaa ei kannata jäädä murehtimaan yksin.

Tarkemmat tiedot kesäduunari-infojen oppilaitoksista ja päivämääristä löytyvät oikeanpuoleisen palstan linkin kautta.