Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK vaatii Nokialta toimia irt…

Uutinen

SAK vaatii Nokialta toimia irtisanottavien työllistämiseksi

Nokia ilmoitti tänään irtisanovansa Salon tehtaalta enintään tuhat työntekijää. Jos lopullinen luku on lähelläkään tuhatta, työttömäksi jää erittäin suuri joukko ammattilaisia, joille uuden toimeentulon löytäminen ei pienellä paikkakunnalla todennäköisesti ole helppoa.

– Toivon, että Nokia suurena työnantajana hoitaa vastuunsa esimerkillisesti ja huolehtii irtisanottujen tulevaisuudesta parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola.

Työnantajalla on muutosturvan toimintamallin mukaisesti velvollisuus tehdä yt-menettelyn toimintasuunnitelma, jossa kerrotaan, miten se edistää irtisanottujen koulutusta ja työnhakua.

Työ talouskasvun vauhdittamiseksi aloitettava välittömästi

Yritysten investointien toteutumiseen voidaan vaikuttaa merkittävästi myös poliittisin päätöksin. Raaka-aineiden saatavuus sekä toimiva infrastruktuuri on perusedellytys investointien käynnistymiselle.

Teollisuuspoliittinen strategiatyö tulisi käynnistää viipymättä. Sama koskee yritysten toimintaedellytysten varmistamista Suomessa. On tehtävä rahoituspäätöksiä, jotka tukevat kasvua.

Työllisyyspolitiikan rahoitus avainasemassa

Huutola muistuttaa, että myös valtiovallan on ryhdyttävä erityistoimiin irtisanomisten kohdistuessa näin moneen työntekijään.

– Nokia on ollut Salon suurin työnantaja. Nyt kun näin moni jää ilman työtä, vaikutukset heijastuvat koko seudun elinkeinoelämään. Salon seutu tarvitsee määrätietoisia toimia selvitäkseen iskusta.

– Vaikka valtionhallinnossa on painetta säästötoimiin, on pidettävä huoli työllisyyspolitiikan riittävästä rahoituksesta.