Hoppa till innehållet

Mål

I FFC:s mål betonas ett jämlikt avtalande och ett rättvist arbetsliv. Allt fler arbetstagare måste omfattas av allmänt bindande anställningsvillkor och arbetstagarna måste ha rätt att välja en förtroendeman på sin arbetsplats. Man måste ingripa i arbetsmarknadsbrottslighet mer systematiskt än i dag och förhindra att arbetstagare utnyttjas och utsätts för lönedumpning.

En kvinnlig busschafför står med händerna i kors framför en vägg och tittar snett uppåt.
En tecknad bild av en börs som det växer blommor ur. Ovanför blommorna flyger en fjäril.

MÅL 1

Kollektivavtalen måste tryggas

Allt fler arbetstagare måste omfattas av kollektivavtal. Det lokala avtalandet ska vara balanserat och arbetstagarna ska ha rätt att välja en förtroendeman på arbetsplatsen.

MÅL 2

Ett rättvist arbetsliv

Man måste ingripa mer systematiskt i arbetsmarknadsbrottslighet. Det är viktigt att förhindra lönedumpning och utnyttjande av arbetstagare.

En tecknad bild en knuten näve som håller tre människor i ett hårt grepp.
3: Ett hälsosamt och säkert arbete

Arbetets psykosociala belastning måste minska, hotet om våld i arbetet måste avvärjas och förutsättningarna för arbetarskyddsfullmäktige att sköta sitt uppdrag måste förbättras.

4: Ett jämlikt och likvärdigt arbetsliv

Ställningen för personer med snuttjobb måste förbättras, löneklyftan mellan könen måste krympa och personer som faller offer för diskriminering måste få rättvisa.

5: Den sociala tryggheten måste reformeras

Beredningen av den inkomstbaserade sociala tryggheten ska ske på trepartsbasis tillsammans med organisationerna på arbetsmarknaden. Det måste bli lättare att få inkomstrelaterad dagpenning och nivån på dagpenningen måste förbättras.

6: Bristerna i yrkesutbildningen och vuxnas kompetens måste åtgärdas

Tjänsterna som stöder vuxnas kompetens måste förbättras. Inom yrkesutbildningen måste kvaliteten på utbildningen och finansieringen tryggas.

7: Tjänsterna för arbetssökande måste förbättras

Arbets- och näringstjänsterna ska anpassas efter de arbetssökandes behov och man måste effektivera de tjänster som främjar arbetsförmågan. Invandrarnas ställning på arbetsmarknaden måste förbättras.

8: Satsningar på arbetslivskvaliteten

Programmet Arbete2030 måste få fortsätta och fler arbetstagare måste få möjlighet att jobba deltid om de vill. Finland måste ta en aktiv roll också när det handlar om att utveckla arbetslivet inom EU.

9: Rättvisa klimatåtgärder

Man måste beakta en rättvis omställning som en del av allt klimat- och energipolitiskt beslutsfattande. Genom att stödja kompetensen kan man bemöta klimatåtgärdernas effekter på arbetsplatserna.

10: En högre ambitionsnivå för företagsansvar

Vid offentlig upphandling måste man ta större hänsyn till miljöfrågor samt sociala och arbetsrättsliga aspekter. Finland måste få en ambitiös lag om företagsansvar och underleverantörskedjorna måste begränsas.

11: En skatte- och finanspolitik som förbättrar välfärden

Hållbarhetsunderskottet måste kompenseras genom en tätare skattebas och i ramförfarandet måste man också beakta skatteändringarna.

12: En aktiv näringspolitik

Man måste stödja hållbar tillväxt genom en aktiv industripolitik och turistnäringen måste få ett nytt uppsving. Finansieringen av basunderhållet av trafikleder måste tryggas.

Ett gott arbete

Ett gott arbetsliv är ingen åsiktsfråga. Det finns många självklara faktorer som kan anses vara kriterier för ett gott arbete. Ett arbete där man inte råkar ut för olycksfall i arbetet och där man inte behöver vara rädd. Ett arbete man inte blir sjuk av och som får en skälig lön för.

Två hotellstädare står och diskuterar i ett förråd med vikta handdukar på hyllorna.
En ordförandeklubba ovanpå en öppen bok, med EU-flaggan i bakgrunden.

EU-mål

FFC vill att Europaparlamentet ska fortsätta arbetet med att stärka arbetstagarnas rättigheter. Andra teman för FFC:s mål är försvaret av demokratin och rättsstaten, EU:s ekonomiska politik och en rättvis klimatomställning, samt EU:s yttre förbindelser och utvidgningen av unionen.