Hoppa till innehållet

s a k·fi Ämnen Nyheter Matbiten: Omelettwrap

Omelettwrap. Recept: Elisabeth Eriksson.

Nyhetsartikel

Matbiten: Omelettwrap

Dagens wrap är en matig, nyttig och glutenfri variant. Ypperlig traktering för vårtalkot. Går bra att förbereda och packa ner för att senare avnjutas i vårsolen. Fyllningen kan med fördel varieras enligt vad som råkar finnas i kylen.

6 ägg

salt, peppar

2 msk vatten


Knäck äggen i en bunke och rör ihop till en omelett. Värm omelettpannan och stek 3–4 omeletter i lite smör. Stek gärna på båda sidorna. Låt svalna mellan smörpapper medan du gör fyllningarna.


Fyllning 1:


100 g ärter

100 g kokta kikärter

1 vitlöksklyfta

saften av ½ citron

30 g crème fraiche

salt och peppar


Fyllning 2:


1 litet rivet äpple

200 g lax (stekt, kokt eller varmrökt)

100 g räkor

½ dl majonnäs

½ dl crème fraiche

saften av en lime

½ tsk pepparrotskräm

½ dl finklippt dill

salladsblad, gurka


Fyllning 1 gör du enklast med stavmixer. Sätt alla ingredienser i ett litermått eller motsvarande och kör med stavmixer till slet konsistens.

Bred sedan ut ärtkrämen på de avsvalnade omeletterna. Lägg på salladsbladen samt fisk- och räkröran. Vik ihop och paketera i smörpapper.