Hyppää sisältöön
s a k·fi Työelämän ABC

Työelämän ABC

Kun osaat työelämän pelisäännöt, voit välttää monet ongelmat. Suomessa työelämässä on paljon oikeuksia – tutustu oikeuksiisi Työelämän pelisäännöt -palvelussa ja pidä niistä kiinni!

Työelämän pelisäännöt -logo, jossa värikkään taustan keskellä teksti TYPE ja vasemmassa alakulmassa pieni SAK:n logo.

SAK:n Työelämänpelisäännöt.fi-palvelu auttaa sinua työelämän haasteissa. Löydät palvelusta vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin:

Työhön liittyvät asiat ovat usein monimutkaisia. Yksin ei kuitenkaan tarvitse pärjätä. Jos et ymmärrä jotain asiaa, kysy rohkeasti apua esimieheltäsi, työpaikkasi luottamushenkilöltä tai ammattiliitosta. Heiltä saat myös apua, jos kohtaat ongelmia työelämässä.

Voit ottaa yhteyttä myös SAK:n työsuhdeneuvontaan, joka on osa Työelämän pelisäännöt -palvelua. Työsuhdeneuvonnan palvelu on suunnattu erityisesti nuorille ja ulkomaalaistaustaisille työntekijöille.

Työelämän pelisäännöt -logo, jossa kirjaimet TYPE monivärisellä taustalla.
Piirroskuvassa kolme työntekijää istuu penkillä juttelemassa kupit käsissään.

Tietoa 26 kielellä

Työelämän pelisäännöt kertoo työelämän pelisäännöistä suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, ukrainaksi ja venäjäksi. Lisäksi tiiviimmin perustiedot suomalaisesta työelämästä on palvelussa tarjolla 21 muulla kielellä.

Rastahiuksinen nuorisotyöntekijä seisoo ja katsoo oikealle ylöspäin.

Etsi oma ammattiliittosi

Ammattiliitto auttaa, kun tarvitset tukea työelämässä. Liitot.fi-palvelussa voit hakea sopivaa ammattiliittoa toimialan mukaan tai työpaikkasi nimellä. Löydä oma ammattiliittosi ja liity jo tänään!