Hoppa till innehållet
s a k·fi Fackförbund och avtal

Fackförbund och avtal

Fackförbundet förhandlar om lönen och andra anställningsvillkor för din räkning. I kollektivavtalet för din bransch kommer fackförbundet och arbetsgivarorganisationen överens om vad arbetsgivaren ska betala för din arbetsinsats. I kollektivavtalet kommer de också överens om arbetstider, lön för sjukdomstid, övertidsersättningar och skifttillägg samt semester.

En livsmedelsarbetare, en elektriker och en byggnadsmålare i en gruppbild.

På de här sidorna berättar vi om fackförbunden och varför det lönar sig att bli medlem, kollektivavtalen och vilka avtalsförhandlingar som pågår samt arbetslöshetskassorna. Vi presenterar också några medlemmar i fackförbunden.

18

fackförbund hör till FFC

800 000

medlemmar i fackförbunden inom FFC

över 100

branschvisa kollektivavtal som fackförbunden inom FFC förhandlar om hösten 2024 och våren 2025

Följ förhandlingarna om kollektivavtal

Förhandlingarna om kollektivavtal har inletts. Kolla vilka avtal som fackförbunden inom FFC förhandlar om under hösten och vintern.

Bekanta dig med fackförbunden inom FFC

FFC har inga personmedlemmar, utan våra medlemmar är 18 fackförbund. De här förbunden har sammanlagt mer än 800 000 medlemmar. Bland medlemmarna finns till exempel barnskötare, kabinpersonal, busschaufförer, servitörer, väktare, byggnadsarbetare, processoperatörer inom pappersindustrin, elmontörer, och dansare.

Fackförbundens senaste nyheter

Rastahiuksinen nuorisotyöntekijä seisoo ja katsoo oikealle ylöspäin.

Hitta ditt fackförbund

Fackförbundet hjälper dig när du behöver stöd i arbetslivet. Via tjänsten Facket.fi kan du hitta ett lämpligt fackförbund genom att söka enligt bransch eller skriva in namnet på din arbetsgivare. Hitta ditt eget fackförbund och gå med redan i dag!