Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Pertti O. Hyvöselle opet…

Uutinen

SAK:n Pertti O. Hyvöselle opetusneuvoksen arvonimi

SAK:n Pohjois-Karjalan aluepalvelukeskuksen aluejohtaja Pertti O. Hyvönen

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on tänään myöntänyt opetusneuvoksen arvonimen SAK:n Pohjois-Karjalan aluejohtaja Pertti O. Hyvöselle.

Pertti O. Hyvönen on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti ja varsinaiselta koulutusammatiltaan opettaja ja aikuiskouluttaja. Opettajan työssä hän on toiminut kaikkiaan 29 vuotta, joista runsaat 23 vuotta aikuiskouluttajana sekä osasto- ja yhteyspäällikkönä SAK:n Pohjolan Opistossa ja SAK:n Kiljavan opistossa. Hän on syvällisesti perehtynyt myös aikuiskoulutuksen pedagogiikkaan.

Vuodesta 1998 alkaen Pertti O. Hyvönen on työskennellyt SAK:n aluejohtajana Pohjois-Karjalassa. Työssään aluejohtajana ja Pohjois-Karjalan Aikuisopiston johtokunnan puheenjohtajana hän on pitänyt keskeisellä sijalla ammatillisen ja yleissivistävän aikuiskoulutuksen edunvalvontaa. Erityisesti toisen asteen ammatillinen koulutus sekä sen arvostuksen ja laatutason nostaminen ovat olleet Hyvöselle tärkeitä. Hyvönen on myös osallistunut aktiivisesti kunta- ja aluepolitiikkaan ja sivistysjärjestöjen toimintaan

Opetusneuvoksen arvonimeä Pertti O. Hyvöselle haki Pohjois-Karjalan Aikuisopisto.