Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset EK:n Seppo Riski: Suomen Yritt…

Uutinen

EK:n Seppo Riski: Suomen Yrittäjien vaatiminen tupopöytään sovjetismia

EK:n johtaja Seppo Riski. Kuva: Tuulikki Holopainen

Palkkatyöläinen 9/2006

EK:n johtaja Seppo Riski ei halua Suomen Yrittäjiä tupopöytään. Hän pitää outona ja ”aika sovjetismina” sitä, että jotkut poliittiset puolueet ovat ottaneet vaaliohjelmiinsa vaatimuksen SY:n saamisesta tupopöytään.

– Tosiasiassa valtaosa pienistä ja keskisuurista yrityksistä on EK:n ja sen jäsenliittojen myötä mukana tupopöydässä. EK:n jäsenistä 96 prosenttia on pk-yrityksiä. Outona pidän sitä, että jotkut poliittiset puolueet ovat ottaneet vaaliohjelmiinsa vaatimuksen SY:n saattamisesta tupopöytään, siis että hallitus päättäisi ketkä neuvottelevat kokonaisratkaisusta. Aika sovjetismia, Riski toteaa tänään ilmestyneen SAK:n Palkkatyöläinen-lehden haastattelussa.

Hänen mielestään nykyinen neuvottelujärjestelmä on hyvä. Riski huomauttaa SY:n organisaation olevan vähän toisenlainen kuin varsinaisilla työmarkkinajärjestöillä.

– Mutta korostan sitä, ettei mikään estä SY:tä tekemästä poikkeavia sopimuksia, jos heillä on neuvottelukumppani, Riski heittää ja sanoo kumppanin etsimisen olevan SY:n oma asia.

Suomen Yrittäjien työmarkkinaroolin lisäksi Riski ottaa Palkkatyöläisen haastattelussa kantaa muun muassa kolmikantayhteistyöhön sekä palkansaajajärjestöjen määrään.

Riskin haastattelu kokonaisuudessaan osoitteessa www.palkkatyolainen.fi.

Uuden Palkkatyöläinen-lehden teemana on nuorten työsuojelu. Lehdessä myös mm. Kemianliiton puheenjohtajan Timo Vallitun haastattelu, raportti uuden ay-liikkeen maailmanjärjestön ITUCin perustavasta kokouksesta ja maakatsaus Puolaan.

Lisätietoja

SAK:n viestintäpäällikkö, Palkkatyöläisen päätoimittaja Harri Järvinen, puh. 040 506 7467