Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n johtaja Lauri Lyly: Pres…

Uutinen

SAK:n johtaja Lauri Lyly: Presidentin tunnettava tavallisten suomalaisten arki

Lauri Lyly

– Suomi tarvitsee tavallisen suomalaisen arjen tuntevan sekä todellista solidaarisuutta ja tasa-arvoista yhteiskuntaa edistävän presidentin. Meille palkansaajille on erityisen tärkeää, että presidentti tuntee myös työelämän ja palkansaajan ongelmat, totesi SAK:n johtaja Lauri Lyly tänään Kuopiossa.

Tarja Halonen on johdonmukaisesti tuonut esiin työehtosopimusten antaman perusturvan ja puolustanut niiden yleissitovuutta – toisin kuin ehdokas Niinistö. Halonen ymmärtää työmarkkinoiden kolmikannan merkityksen hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisessä ja sopimusturvan rakentamisessa, Lyly muistutti.

Lylyn mukaan työelämän kehittämiseen vaikuttaa myös poliittinen ilmapiiri. Olennaista on, tukeeko ilmapiiri työelämän kehittämistä vai halutaanko ay-liike pitää asioineen nurkkapöydässä. Ehdokas Niinistö näyttää selvästi vierastavan palkkakysymystä laajempaa ay-liikkeen roolia yhteiskunnassa.

– Kansainvälistymisen myötä myös työvoiman liikkuvuus Suomeen kasvaa. Senkin vuoksi me tarvitsemme moniarvoisen yhteiskunnan puolestapuhujan. Tarja Halonen on myös osoittanut omalla toiminnallaan globaalin toiminnan tärkeyden. Pienelläkin maalla on puhevaltaa, kun areenat ovat oikeat. Meille solidaarisuusjärjestönä sopii hyvin, että me huolehdimme heikommassa asemassa olevien aseman kohottamisesta myös muualla maailmassa, Lyly huomautti.

– Viimeisten kuuden vuoden aikana ja ensimmäisenä naispresidenttinä Tarja Halonen on osoittanut oivaa kansainvälisen osaamisen ammattitaitoa ja asiantuntemusta. Ilman Nato-hötkyilyä hän on myös luonut erinomaista Suomi-kuvaa maailmalle, Lyly sanoi.

– Meidän on myös helppo työskennellä Tarja Halosen hyväksi mm. siksi, koska hän on meidän entinen työntekijämme. Haluamme tällä kampanjatyöllä olla myös yhteiskunnallisen keskustelun avaaja ja ylläpitäjä.

– Meidän tavallisten ihmisten käsissä on nyt se, kuka on presidentti seuraavat kuusi vuotta. Palkansaajien, nuorten ja eläkeläisten kannalta on turvallista, että se on osaamisensa näyttänyt, koko kansan presidentti Tarja Halonen, Lyly painotti.