Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Niilo Hämäläinen siunattiin

Uutinen

Niilo Hämäläinen siunattiin

SAK:n pitkäaikainen puheenjohtaja Niilo Hämäläinen siunattiin lauantaina 10. marraskuuta Hietaniemen krematorion kappelissa Helsingissä. Viimeisen tervehdyksensä arvostetulle yhteiskunnalliselle vaikuttajalle kävi esittämässä myös presidentti Tarja Halonen puolisoineen.

Muistopuheessaan puheenjohtaja Lauri Ihalainen kuvasi Hämäläisen merkitystä suomalaisen tulopolitiikan rakentajana ja ay-liikkeen eheyttäjänä.

– Hämäläinen nousi vaatimattomista oloista kovalla työllä yhteiskunnan huipulle, mutta hän ei koskaan unohtanut työläistaustaansa, aatteellisuuttaan ja heikommassa asemassa olevien ihmisten asiaa, Ihalainen totesi.

Siunaustilaisuuden jälkeen pidettyyn muistotilaisuuteen kokoontui omaisten, lähiystävien ja ay-tovereiden ohella joukko eri yhteiskunnallisten tahojen edustajia sekä mm. lukuisia keskisuomalaisia ystäviä ja vaikuttajia – kaikkiaan noin 200 henkilöä.

Niilo Hämäläinen toimi SAK:n puheenjohtajana vuosina 1966-74. Hän menehtyi 21. lokakuuta 79-vuotiaana vaikean sairauden murtamana.

Niilo Hämäläisen muistokirjoitus