Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Puu- ja erityisalojen liiton v…

Uutinen

Puu- ja erityisalojen liiton vaalit alkavat

Puu- ja erityisalojen liiton vaalit alkavat tiistaina 24.4. Liiton historian ensimmäisillä postivaaleilla valitaan kahden viikon aikana 175 kokousedustajaa Helsingissä kesäkuun puolivälissä pidettävään liittokokoukseen. Vaalipiirejä vaaleissa on 15, joista 13 on alueellisia ja kaksi valtakunnallista.

Vaaleissa on kaikkiaan 642 ehdokasta, jotka pyrkivät liittokokoukseen kahden vaaliliiton listoilta: sosialidemokraattien, keskustan ja sitoutumattomien muodostamalta Puu- ja erityisalojen yhteistyövaaliliiton listoilta sekä Vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliiton listoilta. Liiton nykyiset voimasuhteet ovat 64-36 sosialidemokraattien hyväksi.

Nyt järjestettävät liittokokousvaalit ovat nykyisen Puu- ja erityisalojen liiton ensimmäiset. Liitto syntyi vuonna 1993, kun Maaseututyöväen liitto yhdistettiin Puutyöväen liittoon. Liitossa on runsaat 50 000 jäsentä ja 13 työehtosopimusta. Liiton jäsenet työskentelevät puutuoteteollisuudessa sekä maa- ja metsätaloudessa.

Lisää Puu- ja erityisalojen liiton vaaleista löytyy liiton Internet-palvelusta osoitteesta www.puuliitto.fi (valitse Ajankohtaista).