Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Lipposen työmarkkinaesityksiä …

Uutinen

Lipposen työmarkkinaesityksiä ei tyrmätä SAK:ssa

Osastopäällikkö Eero Heinäluoma: työvoimakustannusten nousu ensi vuonna lasku-uralla

– SAK:ssa suhtaudutaan avoimin mielin pääministeri Paavo Lipposen tuoreisiin työmarkkinaesityksiin, toteaa SAK:n osastopäällikkö Eero Heinäluoma. Lipponen väläytti eilen tuloneuvottelujen aikaistamista ja viittasi siinä yhteydessä talouskehityksen epävarmuuteen ja tarpeeseen luoda vakautta.

– Odotamme mielenkiinnolla, miten pääministeri näitä ajatuksia jatkossa täsmentää, Heinäluoma jatkaa. Mitään virallisia valmisteluja ei asian suhteen SAK:ssa ole kuitenkaan tehty.

Heinäluoman mukaan SAK jakaa pääministeri Lipposen huolen Suomen talouden ja työllisyyden kehityksestä.

– Tällä hetkellä meillä on kuitenkin voimassaoleva sopimus, joka on toteutumassa hyvin. Ensi vuonna työvoimakustannusten nousu on jo lasku-uralla tupo-sopimuksen ja budjettiesitykseen sisältyvien kansaneläkemaksujen alentamisen vuoksi, joten työvoimakustannusten suhteen ei ole ongelmia.

Heinäluoma epäilee, että Lipposen viesti saattaa olla suunnattu myös parhaillaan neuvotteluja käyville lääkärilakon osapuolille.

– SAK:n jäsenliitot arvioivat budjettia ja ajankohtaista työmarkkinatilannetta SAK:n hallituksen seuraavassa kokouksessa maanantaina 20.8., kertoo Heinäluoma.