Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Aravalainoitusta uudistettava …

Uutinen

Aravalainoitusta uudistettava – ei purettava

SAK:n vastaava ekonomisti Ismo Luimula.

Asuntopolitiikan arvioitsijoilta tuki SAK:n linjalle

– SAK on jo pitkään vaatinut aravalainoituksen uudistamista järjestelmän purkamisen sijaan. Nyt myös kansainvälinen arvioitsijaryhmä antaa tukensa SAK:n linjalle Suomen asuntopolitiikkaa koskevassa raportissaan. Arvioitsijoiden ehdoton kanta nimittäin on se, että valtion tukeman asuntorahoituksen on oltava sosiaalista ja kilpailukykyistä, sanoo SAK:n vastaava ekonomisti Ismo Luimula.

Arviointiraportissa esitetään muun muassa aravalainajärjestelmän kehittämistä nykyistä toimivammaksi ja paremmin kohdentuvaksi. Arvioitsijat esittävät aravalainoituksen ehtojen uudistamista sellaisiksi, että valtion varainhankinnan muuta rahoitusta edullisemmasta korkotasosta saatava hyöty siirtyy lainansaajalle ja sitä tietä loppukäyttäjälle eli asukkaalle.

– Kansainväliset asuntopolitiikan korkean tason asiantuntijat esittävät näin aravajärjestelmän voimakasta kehittämistä. Heidän kannatustaan ei saa aravajärjestelmän romuttaminen, johon joillakin suomalaisilla virkamiehillä ja poliitikoilla näyttää olevan harrastusta, Luimula toteaa.

– Vielä nykyisen hallituksen olisi pikaisesti tehtävä aravalainoitukseen sellainen välttämätön korko- ja muu remontti, jota järjestelmän toimivuuden, läpinäkyvyyden ja kilpailukyvyn turvaaminen vaatii, Luimula painottaa.

Lisätietoja

Vastaava ekonomisti Ismo Luimula, puh. (09) 772 1311 tai 040-522 3613

Ympäristöministeriön tiedote