Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:laisten äänestysvarmuus ko…

Uutinen

SAK:laisten äänestysvarmuus kovassa nousussa

Minkä puolesta sinä äänestät

Kansalaisten äänestysvarmuus on vaalien lähestyessä noussut huomattavasti. Äänestäjistä 64 prosenttia on nyt täysin varma, että käy seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestämässä. Viime lokakuussa asiasta oli varma 57 prosenttia äänestysikäisistä.

Erityisen voimakkaasti äänestysvarmuus on noussut SAK:laisten keskuudessa. Kun viime vuoden lokakuussa vaaliuurnille aikoi 46 prosenttia, on SAK:laisten äänestämisen varmuus kasvanut 17 prosenttiyksiköllä 63 prosenttiin.

Eri puolueiden kannattajien välillä on jonkin verran eroja. Vasemmistoliiton ja Kokoomuksen kannattajat ovat ainakin tässä vaiheessa keskimäärää varmempia äänestämässä käymisestään. Eniten epävarmuutta on perussuomalaisten kannattajien keskuudessa.

Alueellisesti suurinta äänestysinto on Uudellamaalla (72 %) sekä pääkaupunkiseudulla (74 %). Etenkin maaseudulla Länsi- ja Pohjois-Suomessa äänestysinto on kateissa.

Ylemmät ja alemmat toimihenkilöt sekä akavalaiset ovat muita varmempia äänestämässä käymisestä. Akavalaisten kohdalla äänestämisen varmuus on kuitenkin jonkin verran hiipunut.

TNS Gallup Oy keräsi tiedot 15.3.-.1.4.2011 ja haastatteluja tehtiin1 470.

Työn ja sen tekijän puolesta

SAK kampanjoi eduskuntavaalien alla työn ja sen tekijän puolesta. Vaalikauden tavoiteohjelmassaan SAK korostaa, että työllisyyteen ja työelämään liittyvät haasteet ovat tulevan hallituskauden keskeisimpiä kysymyksiä.

Kampanjan avulla SAK on nostanut työelämän asioita julkiseen keskusteluun ja haastanut puolueet ja ehdokkaat ottamaan niihin kantaa. Ehdokkaiden näkemyksiin työelämän asioista voi tutustua Työelämän vaalikoneessa.